Türkiye, En Uzun Çalışma Saatlerinin Olduğu Dördüncü Ülke!

Türkiye, uluslararası alanda en uzun çalışma saatlerine sahip dördüncü ülke olarak belirlendi.

Türkiye, En Uzun Çalışma Saatlerinin Olduğu Dördüncü Ülke!
04 Mayıs 2024 - 00:36 - Güncelleme: 04 Mayıs 2024 - 00:54

Türkiye'nin uluslararası alandaki çalışma saatleri sıralamasında dikkat çeken bir konuma sahip olduğu ortaya çıktı. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün son raporuna göre, Türkiye BAE, Çin ve Hindistan'ın ardından en uzun çalışma saatlerine sahip dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Rapora göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haftalık ortalama 50,9 saatlik çalışma süresiyle listenin başında yer alıyor. Onu Hindistan ve Çin takip ediyor; Hindistan'da haftalık çalışma saati 46,7 iken, Çin'de 46,1 olarak kaydedilmiş.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'deki ücretli kesim haftada ortalama 43,3 saat çalışıyor. Bu da Türkiye'nin söz konusu ülkelerin ardından en uzun çalışma saatlerine sahip olduğunu gösteriyor.

Eurostat verilerine göre, Avrupa Birliği ülkelerinde fazla mesai yapanların oranı yüzde 7,1 iken, Türkiye'de bu oran neredeyse 4'e katlanarak yüzde 27,2'ye ulaşıyor. Özellikle 20-64 yaş arasındaki çalışan kesimin yaklaşık dörtte biri haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

Türkiye'nin ardından en uzun mesai yapılan ülke İzlanda gelirken, İzlanda'da çalışanların yüzde 13,8'i 49 saat ve üzerinde çalışıyor. Üçüncü sırada ise Yunanistan bulunuyor, burada çalışanların yüzde 11,6'sı uzun mesailer yapıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com