Turkish Coffee Lady'e "Kahraman Girişimci" Ödülü Verildi

Amerika Birleşik Devletleri’ne 2009’dan beri Türk kahvesini gastrodiplomasi aracılığıyla tanıtan ve sevdiren Gizem Şalcıgil White, Mrs. America Tourism Foundation tarafından "Kahraman Girişimci" ödülüne layık görüldü.

Turkish Coffee Lady'e "Kahraman Girişimci" Ödülü Verildi
31 Mart 2024 - 13:39 - Güncelleme: 31 Mart 2024 - 14:09

Amerika Birleşik Devletleri’ne 2009’dan beri Türk kahvesini gastrodiplomasi aracılığıyla tanıtan ve sevdiren Gizem Şalcıgil White, Turkish Coffee Lady markasıyla Mrs. America Tourism Foundation tarafından “Kahraman Girişimci” ödülüne layık görüldü.

Her yıl gelecek nesillere ilham veren başarılı kadınlara verilen bu prestijli ödül, sekiz farklı kategoride düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu. Vakıf Başkanı Janet Cersley, zorlu mücadelelerden geçmiş örnek lider kadınları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Uluslararası toplum üyelerinin yoğun katılım sağladığı gecede ayrıca vakıf yararına moda gösterileri ve kısa müzik dinletileri de düzenlendi.

Bu ödül dolayısıyla tüm ekibi ve kültürel diplomasi misyonlarını destekleyen herkes adına büyük gurur duyduğunu belirten Gizem Şalcıgil White, "Turkish Coffee Lady girişimimizin öncelikli hedefi; 500 yıllık mirasımız olan Türk kahvesi kültürünün gastronomik değerinin arttırılması, etkili tanıtımının yapılması ve kahve denildiğinde akıllarda Türkiye çağrışımı yapmasıdır. Tanıtımlarımızda yabancı toplumlarla kültürel köprüler kurarak kahvemizin dünyanın en ilk kahve pişirme metodu olduğunu ve tarihi değiştirmiş önemli bir kültürel miras olduğunu vurguluyoruz. Ayrıca, önemli mercilere şu anda günümüzde 100 milyar dolar değerindeki kahve sektörünün başlangıcına Türk kahvesi kültürünün vesile olduğunu da aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gizem Şalcıgil White Kimdir?

Gizem Şalcıgil White, son 15 yıldır Türk ve yabancı toplumlar arasında kültürel köprüler kurmak için aktif olarak çalışmaktadır. 2009 yılından beri yurtdışında Türk kahvesinin gönüllü elçiliğini üstlenen White, ödüllü Gezici Türk Kahvesi Evi (Turkish Coffee Truck)’ın kurucusudur. Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans mezunu olan White, yüksek lisansını 2007 yılında Boston Emerson Kolejinde Küresel İletişim ve Pazarlama üzerine yapmıştır. 

2009 yılında bir grup girişimci ile birlikte Türkiye’nin ilk dijital kahve evi olan Turkayfe.org isimli sosyal iletişim ağını kurmuştur. 2011-2016 yılları arasında Washington Büyükelçiliği ve Türk Hava Yolları’nda halkla ilişkiler alanında çalıştıktan sonra, Dünya Bankası kapsamında faaliyet gösteren bir kadın destek vakfında program geliştirme koordinatörü olarak görev almıştır. 

Washington Türk Amerikan Derneği’nin başkanlığını dört yıl boyunca yürüten White, aynı zamanda Washington Türk Festivali'nin eşbaşkanlığını üstlenmiştir. 

2017 yılında ABD’nin en prestijli alışveriş merkezlerinden biri olan Tysons Corner Center’da ‘Turkish Coffee Lady” isimli ABD’nin ilk Türk kahvesi odaklı kahve evi zincirini başlatmıştır. 

8 Mart 2020 tarihinde Washington DC’de Turkish Coffee Lady Vakfını kurarak kadın girişimciliğini ve kültürel mirasın korunmasını desteklemiştir.

Turkish Coffee Lady'nin Ödül ve Başarıları

Geniş şekilde yabancı basında yer bulan Turkish Coffee Truck projesi 2009 yılında ABD Hükümeti tarafından onurlandırıldı, resmi meclis kayıtlarına toplumlar arası dostlukları pekiştirme girişimi olarak geçti.

2014 yılında “Gezici Türk Kahvesi Evi” projesinden ötürü İstanbul Turist Rehberleri Birliği tarafından "Kültürel Sürdürülebilirlik" ödülüne layık görüldü.

2015 yılında JCI International tarafından kültür dalında Türkiye’nin “En Başarılı Genci” seçildi.

2017 Mart ayında Turk of America dergisi tarafından kendisine "ABD'nin (40 yaş altı) En Etkin 40 Türk Amerikalı Genci” ödülü verildi.

2018 Mayıs ayında ATA-DC tarafından “Üstün Liderlik Ödülü”ne layık görülen Gizem Şalcıgil White  2021 Mart ayında Altın Pusula "Türkiye Markası Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü.

ABD’de kadın girişimciliğini destekleyen ilk otantik Türk kahvesi zincirini de başlatan “Turkish Coffee Lady” markası, Küçük İşletmeleri Destekleme Kurumu (SBDC) tarafindan Virginia eyaletinin “2022 Başarı Hikayesi” olarak seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com