Seda Karakaya: Engelleri Sanat ve Azimle Aşan Bir Kahraman

Seda Karakaya, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 ile yaşayan, sanatçı ve engelli hakları savunucusu bir öğrenci. Seda şimdi, Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi'nde Dilbilim yüksek lisansı yapmak istiyor ancak Almanya'daki yaşam giderlerini karşılamak için desteğinize ihtiyacı var.

Seda Karakaya: Engelleri Sanat ve Azimle Aşan Bir Kahraman
22 Mayıs 2024 - 16:27 - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 - 16:38

Seda Karakaya ile tanışın; güçlü iradeye sahip bir sanatçı ve engelli hakları savunucusu fiziksel engelli bir öğrenci. Hayatın zorluklarına rağmen, Seda bu zorluklarla kararlılık ve umutla mücadele ediyor. Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 ile yaşayan Seda, tekerlekli sandalyesiyle hayatını cesaret ve yaratıcılıkla şekillendiriyor.

Küçük yaşlardan itibaren Seda, dile ve sanata karşı derin bir sevgi besledi, iç dünyasını kağıda dökerek yaratıcılıkla derin bir bağ kurdu. Eğitim hayatında fiziksel engellerle karşılaşmasına rağmen, Seda azimle çalışarak eğitim yolculuğunda olağanüstü başarılar elde etti.

Geçen yıl, Seda, Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden onur derecesiyle mezun oldu, Engelli Öğrenciler Derneği'ni yönetti ve üniversite hayatı boyunca engelli hakları için güçlü bir şekilde savunuculuk yaptı. Çeşitli stajlar sayesinde uluslararası deneyim kazandı ve üniversitesinin ilk ağır bedensel engelli Erasmus stajyeri olarak Almanya'da çığır açan bir staj gerçekleştirdi.

Engelli hakları savunuculuğuna olan sarsılmaz bağlılığı nedeniyle, Seda'nın sesi uluslararası platformlarda yankı buldu. Bükreş'teki bir uluslararası konferansta konuk sanat sergisi sanatçısı olarak sanatını sergiledi ve Danimarka'da engelli hakları üzerine bir eğitim programına katıldı.

Şu anda Seda, Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi'nde Dilbilim alanında yüksek lisans yolculuğunun başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Ancak, Seda ve birincil bakım verenlerinin (annesi ve kardeşi) onunla Almanya’da eğitim alabilmesi için refakatçileriyle gitmesi ve onlardan destek alması hayati önem taşıyor. Almanya'daki eğitim hedefi için gerekli olan bir yıllık yaşam giderlerini karşılaması için yardımlarınız çok önemli.

Seda'nın Almanya'da yüksek lisans yapma konusundaki temel motivasyonu, engelli bireyler için sağlanan farkındalık, fırsatlar ve erişilebilirlik imkanları. İlerleyici kas hastalığı nedeniyle, daha rahat ve erişilebilir bir gelecek arayışında.

Seda Karakaya'nın hayallerinin peşinde azimle ilerlediği yolculuğuna katılın. Destekleriniz, onun eğitim yolculuğunu sürdürmesini ve engelli hakları savunuculuğunu güçlendirmesini sağlayacak, başkalarına da engelleri aşma ve geleceğe umutla bakma konusunda ilham verecektir.

GoFundMe bağlantısı üzerinden Seda'nın eğitim kampanyasına katkıda bulunabilirsiniz. Kampanya, Seda’nın eğitimini desteklemeyi amaçlayan bir başka engelli hakları aktivisti ve engelli sanatçı tarafından organize edilmiştir: GoFundMe

Yapabileceğiniz küçük bir destek bile Seda'nın hedeflerine biraz daha yaklaşmasına yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com