ABD'li Ünlü Oyuncu Scarlett Johansson: OpenAI Sohbet Robotunun Sesimi Taklit Etmesine Şoke Oldum ve Kızdım

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ünlü oyuncu Scarlett Johansson, OpenAI’ın sohbet robotunda kendi sesine benzer bir ses kullanılmasına büyük tepki gösterdi. Ünlü oyuncu, şirketin teklifini reddetmesine rağmen sesinin kopyalanmasından dolayı OpenAI ve kurucusu Sam Altman’ı suçladı.

ABD'li Ünlü Oyuncu Scarlett Johansson: OpenAI Sohbet Robotunun Sesimi Taklit Etmesine Şoke Oldum ve Kızdım
22 Mayıs 2024 - 14:36 - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 - 14:51

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ünlü Hollywood oyuncusu Scarlett Johansson, yapay zeka şirketi OpenAI’ın yeni sohbet robotunda kendi sesine “korkutucu derecede” benzer bir ses kullanılmasına büyük tepki gösterdi. Johansson, daha önce OpenAI’ın sesini kullanma teklifini reddettiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta kullanıma açılan ve metinleri sesli olarak okuyan yeni robot, kullanıcılar tarafından Johansson’ın 2013 yapımı “Her” filmindeki sesine benzetildi. Johansson, OpenAI’ın kurucusu Sam Altman’ı kasıtlı olarak sesini kopyalamakla suçladı.

Johansson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yayınlanan örneği dinlediğimde şoke oldum, öfkelendim. Bay Altman, tek bir kelimeyle ‘Her’ tweet’ini atarak bu benzerliğin kasıtlı olduğunu alttan alta söylemiş oluyor. ‘Her’ filminde bir sohbet robotunu seslendirmiştim” dedi.

Ünlü oyuncu, avukatları aracılığıyla OpenAI’a iki mektup gönderdiğini ve sesin nasıl üretildiğinin açıklanmasını talep ettiğini açıkladı. 

OpenAI, konuyla igili yaptığı açıklamada bu sesi geri çekebileceklerini belirtti ve taklit amacı taşımadığını vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com