Rekortmen Atlet Shawn Barber, Teksas'taki evinde hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yaşayan 29 yaşındaki eski sırıkla yüksek atlama dünya şampiyonu Shawn Barber, Teksas'taki evinde ölü bulundu. Menajeri Paul Doyle, Barber'ın ölüm haberini Instagram üzerinden duyurdu, ancak ölüm nedeni hakkında detay vermedi.

Rekortmen Atlet Shawn Barber, Teksas'taki evinde hayatını kaybetti
22 Ocak 2024 - 13:16

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yaşayan ve psikolojik sorunlar nedeniyle 2020'de kariyerine nokta koyan Kanada'nın rekortmen atleti Shawn Barber ölü bulundu.

Eski sırıkla yüksek atlama dünya şampiyonu Kanadalı Shawn Barber, Teksas'taki evinde hayatını kaybetti.

29 yaşındaki Barber, henüz 21 yaşındayken, 2015'te Pekin'de 5.90 metreyi aşarak dünya şampiyonluğunu kazanmış ve aynı yıl Toronto'daki Pan Amerikan Oyunları'nda diğer büyük uluslararası başarısını elde etmişti.

Rekortmen atletin menajeri Paul Doyle, Kanadalı sporcunun vefatını bir Instagram mesajıyla duyurdu ancak ölüm nedeniyle ilgili ayrıntı vermedi. 

Halen 6 metre ile Kanada salon rekoru ve 5.93 metre ile açık hava rekoru sahibi olan Shawn, Rio 2016'da da Olimpiyat finalistiydi. 

Eski sırıkla yüksek atlama dünya şampiyonunun bir süredir çeşitli sağlık sorunlarının olduğu ve son dönemde durumunun  daha da kötüleştiği iddia ediliyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com