Monterey Park'ta yaşanan silahlı saldırının üzerinden 1 yıl geçti: Hayatını kaybedenler adına anma töreni düzenlendi

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde yer alan Monterey Park’ta, geçen yıl 11 kişinin hayatına mal olan toplu silahlı saldırının birinci yıl dönümünü anmak üzere mum ışığı nöbeti düzenlendi. Nöbete katılanlar, kurbanları anmak, dayanışma göstermek ve silah yasalarının daha katı hale getirilmesini talep etmek amacıyla bir araya geldi.

Monterey Park'ta yaşanan silahlı saldırının üzerinden 1 yıl geçti: Hayatını kaybedenler adına anma töreni düzenlendi
22 Ocak 2024 - 13:19

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde yer alan Monterey Park’ta, geçen yıl 11 kişinin hayatına mal olan toplu silahlı saldırının birinci yıl dönümünü anmak üzere mum ışığı nöbeti düzenlendi.

Nöbete katılanlar, kurbanları anmak, dayanışma göstermek ve silah yasalarının daha katı hale getirilmesini talep etmek için Belediye Binasında toplandı.

21 Ocak 2023'te Ay Yeni Yılı kutlamaları sırasında Star Dans Stüdyosu'nda düzenlenen toplu silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Olaya tanık olan James Shen yaptığı açıklamada "Bir iyileşme sürecindeyiz.11 kişinin hepsini tanıyoruz. Birkaç ay boyunca dans etmeyi bırakmıştık sonra onları aklımızda tutmanın en iyi yolunun yeniden dans etmeye başlamak olduğunu düşündük” ifadelerini kullandı.

Shen, topluluğun desteğiyle birlikte dans yoluyla kendisinin ve eşinin sevinçlerini geri kazanmaya başladıklarını söyledi.

Shen, "Biz bir aileyiz. Tüm ırklardan, farklı rütbelerden, seviyelerden, farklı geçmişlerden gelen insanlarız. Aynı kalbe sahibiz, aramızdan ayrılan insanlara karşı aynı sevgiye sahibiz. Bu bir şifa gecesi. Onları anma gecesi."dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com