Ohio'dan Dr. Semiha Öktener Vefat Etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yer alan Columbus'ta yaşayan 94 yaşındaki Dr. Semiha Öktener 13 Mart 2023 tarihinde vefat etmiştir.

Ohio'dan Dr. Semiha Öktener Vefat Etti
18 Mart 2023 - 20:02

17 Ekim 1928 tarihinde Elazığ'da doğan merhume, ilk öğreniminden sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. Mezun olduktan kısa bir süre sonra Dr. Haldun H. Öktener ile evlendi. Birlikte, Bronx-Lübnan Hastanesinde pediatri eğitimini tamamladığı New York'a göç ettiler.

Çift, daha sonra Columbus, Ohio'ya taşındı ve burada Chillicothe, Ohio'daki VA Hastanesinde kadrolu doktor oldular. Semiha Öktener, bu süre zarfında üç kızını büyütürken Türk-Amerikan topluluğu içinde oldukça aktif rol de alıyordu. Sadece burada değil, ilkokul yıllarından tıp fakültesine kadar sürekli iletişim halinde olduğu İstanbul'da da geniş bir arkadaş çevresi edinmişti.

Seyahat etmeyi seven Öktener, sık sık tatil için gittiği İstanbul'da bir yazlık tutmuştu. Çok okuyan hoş ve zarif bir kadındı. O sadık bir eş, anne ve büyükanneydi.

53 yıllık eşi Dr. Haldun'dan önce vefat etti. Çocukları Mine Oya (Dr. Behzat) Özkazanç, Menekşe B. (İskoç) Crow, Müge' A. (Jason) Wiley. Altı da torunu vardı; Alp, Mete, Ariel (Anthony), Peri, Yasmine, Aliya; ve torunu Nolan Haldun.

Dr. Semiha Öktener için 17 Mart 2023 Cuma günü saat 10:00'da Schoedinger Northwest, 1740 Zollinger Road, Columbus, OH 43221 adresinde bir dua töreni yapıldı. Ardından Union Mezarlığı'na defnedildi.

abdpost.com ekibi olarak biz de merhumeye Allah'tan rahmet, geride kalan acılı ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com