Meksika'ya Alınmayan Türklerden Çarpıcı Açıklamalar

'Birhayalinpeşinde' YouTube kanalının sahibi Deniz Pehlivan, 'Maceraname' kanalının sahibi ile birlikte çıktıkları ve 6 ay önce Kolombiya'dan başladıkları dünya turunda sıra Meksika'ya gelince nasıl alınmadıklarını anlattı.

Meksika'ya Alınmayan Türklerden Çarpıcı Açıklamalar
06 Şubat 2023 - 19:54 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 19:56

Dünya turunda El Salvador'a kadar gelip buradan da Meksika'ya geçmeyi planlayan Deniz Pehlivan ve arkadaşı, havalimanında sıra kendilerine geldiğinde bu videoyu hazırlamak için video çekimi yapmaktydılar.

Az ileride önlerinde yer alan bir aile, görevliler tarafından uçağa alınmadılar ve Pehlivan da konuyu eleştirirken, arkadaşı aynı şeyi kendilerinin de yaşama ihtimaline değindi.

10 bini aşkın Türk Meksika'dan ABD'ye kaçak geçmişken, onca ülke gezdikten sonra turist olarak Meksika'ya alınmamaları çok acı! Kendilerinin de kolay giremeyeceğini düşünüyorlar sırada beklerken.

Nitekim görevli, vizelerine inanmadı ve kontrol amacıyla Türkiye ile yapılan anlaşmayı gözden geçiriyor. Demek ki El Salvador'dan Meksika'ya geçen Türk olmuyor. O kadar saat bekledikten sonra uçağın hareket saatine 40 dakika kala aşırı stres yaşıyorlar. Ve yapılan açıklama şoke edici! Onları gerçekten uçağa almıyorlar. Meksika'ya giremezler!!!

Pehlivan, bugüne kadar 96 ülkeye ayak basmasına rağmen bu sorunla karşılaşmasına anlam veremiyor. Hem de dönüş biletini bile fake değil gerçekten satın almış olmasına rağmen! AirBNB'den ev kiralamış ve araç kiralamış olmasına rağmen!!!

Görevlilerin baktıkları en önemli şeyin vize olduğunu söyleyen çift, Türkiye ile Meksika arasındaki anlaşmaya göre e-vize alınabildiği için kendilerinin de öyle yaptığını söylüyor. Kaçak geçen binlerce Türk nedeniyle resmen Türklerin Meksika tarafından mimlendiğine işaret ediyorlar. Çünkü potansiyel ABD'ye kaçmaya çalışacağımız düşünülüyor.

Herkes geçerken uçağa alınmamak ikisine de çok dokunmuş. Bugüne kadar hiç böyle bir şey yaşamadıklarını söylüyorlar.

İşin en acı kısmı ise, kendilerine yardımcı olmaya çalışan görevlilerin Türkiye ile yapılan e-vize anlaşmasını teyit etmek için Meksika konsolosluluğunu aradıklarında, "Öyle bir anlaşmamız yok, almayın"  cevabıyla karşılaşmaları olmuş. O zaman niye böyle bir anlaşma yapıldı? Bilselerdi normal vize alırlardı.

Tüm ödemeleri yaptıkları için 15 bin liraları da heba olmuş ve hiçbir firma iade etmiyor. 8 bin lira uçak biletleri, 5.500 lira AirBNB ve oto kira ücreti havaya uçtu yani. Birçok kişi de Meksika uçağına alınsa bile sınır görevlileri tarafından ülkeye alınmadan geri dönüyormuş.

Meksika'ya seyahat planı yapacak olan Türklere de kesinlikle e-vize değil pasaporta vurulan vize almalarını tavsiye ediyorlar.

KAYNAK: Birhayalinpeşinde

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com