Elon Musk Türkiye'den Mi Yana, Yunanistan'dan Mı?

Radyoların ünlü sesi Emrah İriç, Elon Musk'ın tam da Türkiye ve Yunanistan arasında süregelen sorunların yaşandığı ve Biden yönetiminin Yunanistan'ı desteklediği şu dönemde, Twitter'ı sallayan 'Constantinople 1453 - Kapıyı kilitledim mi?' paylaşımının ne anlama geldiğini yorumladı. Elon Musk ne mesaj vermek istedi? Saat 2:39'un sırrı nedir?

Elon Musk Türkiye'den Mi Yana, Yunanistan'dan Mı?
20 Haziran 2022 - 14:58
Elon Musk geçtiğimiz hafta bir tweet attı ve hem dünyada hem de Türkiye'de çok ses getirdi. Attığı tweet, Türk milletini ve Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Belki de olası bir Türk-Yunan savaşının eşiğindeyken, Tesla ve Space X'in CEO'su Elon Musk paylaştığı tweet ile ne demek istedi?

Tüm dünyada çok yankı bulan paylaşımında Musk'ın, 1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un Fethi'ne bir gönderme yaptığı aşikar. Tamam ama akıllarda tek bir soru var! Anlamı ne? Radyocu Emrah İriç bu konuya yorum getirdi.

1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un Fethi'ne gönderme yapan Elon Musk, 'Kapıyı kilitledim mi?' diye sordu. Görselde yatağında yatarken başını kaldıran çizgi karakterin başında bir miğfer olması, Yunan askeri olduğunu düşündürüyor. Ve yanında duran saatin de 2:39'u göstrmesi dikkat çekti. Ayrıca 'İstanbul' yerine 'Constantinople' yazması da dikkat çeken diğer önemli bir detay.

Çok sayıda Türk kullanıcı, Musk'ın bu paylaşımına yorum yaptı ve ne anlama geldiğini sorguladı. Ancak, binlerce yabancı kullanıcının da yorum yapıp ilgi göstermesi dikkat çekici bir durum. Çünkü mesajın zamanlaması çok manidar! Çünkü yakın zamanda İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarından İstanbul'u hemen terketmelerini istedi. İstanbul'da kalmak zorunda olanlar için ise otel odalarının kapılarını kilitleyip dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

Tam bu dönemde bu paylaşımın yapılması kafaları karıştırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bu tweet'ten sonra teyakkuzda olmasında fayda olacağı görüşünde İriç. İstanbul üzerinde ciddi bir plan olduğu düşüncesi hakim şu anda. Tüm sosyal medya mecralarında herkes bunu konuşuyor.

Öte yandan paylaşımın zamanlaması bir başka açıdan daha manidar! Çünkü son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyon gerildikçe geriliyor. Yunan Adaları'nı ağzına kadar silahla dolduran, Amerikan ordusunu ülkesine yığan, üs üstüne üs açan, adalarda uçak kaldırıp uçak indiren Yunanistan; sabah akşam Türkiye'yi tehdit ediyor. Amerika ve AB'den destek de buluyor maalesef ki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir Cuma namazı çıkışı, adalar gerilimiyle ilgili "Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın!" dedi.

Tüm bu gelişmeleri bir araya getirince, Twitter kullanıcıları da Musk'ın paylaşımını İstanbul üzerine oyunlar oynandığı yönünde yorumluyor. Yani bu paylaşım için sıradan, olağan deme şansımız kalmıyor.

"Acaba Musk, olası bir savaşı mı işaret ediyor?", "Acaba Elon Musk ne biliyor?" diye soruyor kullanıcılar.

Bir başka yorumdaysa, 1453 yılında fethedilen şehre Türklerin, Bizanslıların korumasız bıraktığı bir kapıdan girdiğini işaret ettiği söyleniyor. Türklerin bugün de aynı şekilde bir saldırıyla Yunan Adaları'na asker çıkaracağına dair haber veriliyor yorumları da yapılıyor. Yani Yunan, aynı hataya tekrar düşecek mi anlamında yorumlar yapılıyor ve Musk "Kapılarımız kilitli mi?" diye soruyor olabilir mi?

Diğer yandan da Elon Musk bu tweet ile Yunanistan'la alay mı ediyor yoksa Yunanistan'ı uyarıyor mu? Diğer bir deyişle Yunanistan'dan mı yana yoksa Türkiye'de mi? Soru çok, kafalar karışık.

Sizce bu paylaşımın amacı ve verdiği mesaj neydi? Yoksa sadece eğlenelim diye mi paylaştı Musk?

KAYNAK: Emrah İriç

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com