Bir Uçuş Görevlisinin Anıları Kitap Oldu

Emniyet Kemerlerinizi Bağlayın, Uçuş Görevlisi-Dönen Roman Yazarı Gökyüzünden Hikayeler Paylaşıyor. Yeni roman Falling , Los Angeles'tan New York'a giden bir uçakta geçiyor ve bu sırada pilot, bir teröristin uçağı düşürmediği sürece ailesini öldürmeyi planladığını öğreniyor. 10 yılını uçuş görevlisi olarak geçiren yazar TJ Newman, yaşadıklarını bir kitapta topladı.

Bir Uçuş Görevlisinin Anıları Kitap Oldu
11 Temmuz 2021 - 22:11
Newman, "Uyuyan yolculara bakıyorum... ve onların hayatlarının, benim hayatım, mürettebat arkadaşlarımın hayatlarının hepsinin pilotların elinde olduğunu düşünüyorum" diyor. "İlk defa şunu düşündüm: Bu kadar güç ve sorumlulukla, bu ticari bir pilotu ne kadar savunmasız hale getirir?"

Newman çalıştığı süre boyunca kitap için diyalogları veya fikirleri kağıt peçetelere not etti.

Newman, izin günlerinde ve konaklamalarda uçuş sırasındaki notlarını iPad'inde tek bir belgeye aktardı. Yavaş yavaş kitap bir araya geldi.

Artık bir uçuş görevlisi olmamasına rağmen, Newman işi başkalarına "kesinlikle" tavsiye edeceğini söylüyor.

"Muhtemelen başka türlü gitmeyeceğiniz harika yerleri ziyaret edebileceğiniz, güzel otellerde kalabileceğiniz ve en iyi ekiplerle uçabileceğiniz olağanüstü bir iş" diyor. "Bununla birlikte, günlerce ellerim ve dizlerim üzerinde tamamen yabancıların kusmunu kazıyarak geçirdim mi? Evet."

Uçuş görevlilerinin hizmet için uçağa bindiği, bizlerin sadece size yiyecek ve içecek getirmek için orada olduğumuza dair bir yanlış kanı var.

Yaptığımız tek şey bir içecek servisi ise, işte harika bir gün çünkü bu aslında işimizi yapmıyoruz demektir, çünkü tehlikeli maddeden uçak kaçırmaya, tıbbi durumlara, türbülansa ve mekanik durumlara kadar her konuda eğitimimiz var sorunlar. Demek istediğim, kapsamlı bir eğitim programından geçiyoruz ve ardından her yıl birden fazla günlük ve online bileşenleri de olan tekrarlayan bir eğitim programından geçiyoruz. 800 sayfa uzunluğunda bir kılavuzumuz var. ... Hizmet, ilk eğitimde neredeyse hiç değinilmeyen bir şeydir. Sadece bizim yaptığımız bu değil. Bunun için orada değiliz. Ama dediğim gibi, yaptığımız tek şey buysa... bu harika bir gün. Bu aslında işimi yapmıyorum demektir. Ben sadece zevkle hizmet veriyorum.

Bir uçuş sırasında korkunç bir olay üzerine

En ürkütücü şeylerden biri, bir yolcunun psikotik bir kriz geçirmesiydi ve tıbbi bir acil durum veya fiziksel tehdidin yönünü değiştirmemiz yeterli değildi, ama bunun anlamı şuydu ki, bu yolcuyu her an bir müdahale etmemiz gerekebilirdi. Yüzlerce insan saatte yüzlerce mil hızla giderken basınçlı bir tüp içinde şiddete dönüşebilir. Bence saatlerce süren o gerilim, biz sadece bu durumu yönetmeye çalışırken... Yani, uçaktayken ve uçuştayken hata payı çok küçük bir şey. Psikotik bir kriz geçiren biri kadar küçük, iyi giderse küçük sayılabilecek bir şey, ama iyi gitmezse, gerçekten acı dolu bir dünyadayız.

Mürettebata yakın hissetmek üzerine

Bunu her zaman hissettim. Seçilmiş bir grup insanla kapalı bir ortamdasınız. Ve bu uçuş süresi boyunca, ister 45 dakikalık hızlı bir uçuş, ister altı saatlik bir kros [kıtalararası uçuş] olsun, sizlersiniz ve hepiniz bu işte birliktesiniz ve özellikle de herhangi bir şeyle karşılaştığınızda. Küçük bir kolektif grup olmanız dokunaklı hale geliyor. Ben uçağa böyle bakıyorum. Bir grup yolcuya böyle bakıyorum. Biz bir aileyiz ve bu sınırlı bir süre ama biz biriz.

Biniş sırasında sorunlu yolcuları belirlemenin önemi hakkında

Her biniş sürecinde, tüm gözler binerken yolcuların üzerindedir, sıcak noktaları, potansiyel sorunluları, güçlü vücutlu kişileri, içinde tutacağımız insanları aramak için herkesi süzüyoruz. Bize yardımcı olacak güçlü, yetenekli bedenlere ihtiyacımız olması durumunda gönüllü aramaya gitmemiz gerekip gerekmediğini dikkate alın. Bu şekilde düşünmek için eğitildik. Sürekli olarak bu şeyleri arıyoruz ve özellikle uçağa binerken. Bu çok önemlidir, çünkü uçuş görevlisi olmanın çoğu gerilimi azaltmakla ilgilidir, ancak gerilimi düşürmenin ötesinde, bir sorunu sorun olmadan önce tespit etmekte çok önemli. Böylece sorun, tehlikeli bir noktaya tırmanmadan önce onunla ilgilenebiliriz. Eğer biz yerdeyken ve kapı açıkken böyle bir durumla başa çıkabilirsek kalkışta ve havadayken herşeyi kontrol altında tutabiliriz.

En yaygın olanı, sarhoş gibi görünen yolcuların uçağa binmesidir. Ve uçağa binmeden önce, üzerinizde alkol kokusu alırsam ve düz yürümüyorsanız ve konuşmanızı geveliyorsanız, irtifaya çıktığımızda gerçekten bir sorunumuz olacak ve bir içki daha veremek için tedbir almamız şart. Bu nedenle, böyle durumlarda, bir kapı görevlisinin uçağa gelmesi ve durumu halletmeye çalışması veya yolcuyu kaldırması her zaman daha iyidir. Ve bu çok sık oluyor.

Türbülans sırasında uçuş görevlilerine bakan yolcularda

"Burada görülecek bir şey yok, millet" yapıştırılmış bir gülümseme. Bana çok komik geliyor çünkü insanlar havada kilometrelerce yükseklikte metal bir borunun içinde olduğumuz ve saatte yüzlerce kilometre yol kat ettiğimiz gerçeğini gözden kaçırıyor gibi görünüyor - sanki inanılmaz bir dizi koşulmuş gibi, ama insanlar bunu unutuyor çünkü biz' çok alıştım. Ama uçak çarptığı an, türbülans olduğu an, bütün gözler uçuş görevlilerinde. Bu normal mi? İyi olacak mıyız? Mesela, bunu yüzlerinden okuyabilirsiniz ve bizim görevimiz... sakinleşmek, güven vermek ve insanlara bunun iyi olduğunu bildirmek, bu iyi, biz iyi olacağız. Aklınızın bir köşesinde "Çok kötü şey oluyor!" diyorsanız bile. ... Ama yolcuya anlattığımız biraz daha rahat olun iyi olacak.  sözlerinin kısaltılmışı: "İyiyiz. Kontrol altındayız."

İnsanların sipariş vermeden önce ne içeceğini tahmin etmek

Genellikle bir kişinin ne içeceğini sipariş etmeden önce anlayabilirim. ... Sadece bu değil, kahve isteyeceksin, ama nasıl alacağını biliyorum. Oh, krema veya şeker istiyorsun. Tabi bir sebebi ise gittiğimiz kente göre farklılıklar gösterebiliyor. Gideceğiniz yerleri çok iyi tanımalısınız. Eğer Boston'a gideceksem, elinizdeki tüm poşet çayları sepete koyun çünkü hepsini içecekler. Böylece rotalarınızı öğrenebilirsiniz. ... İnsanları okumak ve ince ipuçlarını ve beden dilini ve ne giydiklerini ve nasıl davrandıklarını anlamak için eğitildik ve tüm bu ince ipuçlarının bir araya gelmesi kadar aptalca ve önemsiz bir şeye de katkıda bulunuyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com