ABD'li Amirale Göre 3. Dünya Savaşı Kapıda

Amerika Birleşik Devletleri'nde, emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman’ın kaleme aldığı kitap gündem oldu: '2034: A Novel of the Next World War'

ABD'li Amirale Göre 3. Dünya Savaşı Kapıda
26 Temmuz 2021 - 20:18
ABD'de yazılan '2034: A Novel of the Next World War' (2034 Dünya Savaşı Senaryosu) adlı kitap, son yıllarda birçok ülke arasında artan gerilim ve silahlanmaya yapılan yatırımın yarattığı tehlikenin ne boyutta olduğuna dikkat çekti.

ABD’li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman’ın kaleme aldığı kitapta, 'küresel yangın' olarak adlandırılan bölümde, en kötü senaryoya yer veriliyor. Buna göre, 2034 yılında ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi’ne girmesiyle III. Dünya Savaşı patlak verecek. Ve hatta, savaşa otonom yani insansız askeri araçlar hakim olacak.

Yeni Askeri Güç: Hacker'lar!
Stavridis ve Ackerman konvansiyonel savaşın yanı sıra böyle bir çatışmada bir ilk yaşanacağı görüşünde. İkiliye göre, bu ölçekte bir savaşta iki taraf da 'düşman sistemleri'ni saf dışı bırakmak için geniş çaplı hack saldırıları düzenleyecek. Zaten şimdiden 'Pegasus' bu şüpheleri doğrular nitelikte.

Politico'dan Maximilian Terhalle'ye göre ise ABD - Çin savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin'in yıllardır beklediği fırsatı tabiri caizse 'altın tepside' sunabilir.

'Bir ABD-Çin savaşı muhtemelen ABD'nin ekonomik ve askeri yeteneklerinin tamamını olmasa da çoğunu emecek ve sonuç olarak Avrupa'da caydırıcılık sağlama konusundaki güvenilirliğini büyük ölçüde baltalayacaktır' diyen Terhalle'ye göre, böyle bir çatışma Putin'e Rusya'nın 1991'de Soğuk Savaş'ın sonundaki yenilgisini telafi etmek için fırsat sağlayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com