ABD'de Polis Çevirmesinde Bunu Yaşadınız Mı?

2005 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan ve polis olan 'Amerikalı Aynasız' Youtube kanalının sahibi Erdal, Amerikan polisi hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

ABD'de Polis Çevirmesinde Bunu Yaşadınız Mı?
26 Temmuz 2021 - 21:40
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyorsanız, trafikte polis çevirmesine takıldıysanız dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?

Amerikan polisi, trafikte bir aracı durdurduğunda araca yaklaşırken önce aracın arka kısmına dokunur. Bunu farkettiyseniz nedenini hiç düşündünüz mü? 

Erdal, bu sorunun kanalı aracılığıyla kendisine en çok sorulan soru olduğunu söylüyor. 

Öncelikle, Amerikan polisinin bunu eskiden yaptığının altını çiziyor Erdal. Kendisi 10 yıldır Amerika'da polislik yapmasına rağmen hiçbir eğitimde böyle bir şey öğretilmediğini bastırarak belirtiyor. Ama belli bir taktik olduğundan bahsediyor ve bu sebeple kendisi de birkaç sefer, gerektiğinde araca dokunma eylemini yapmış.

Genel olarak, tehlike arz eden bir olaya gidildiğinde kameraların gelmesinden önce polis memurlarının, araçta parmak izi ve DNA bırakmak maksatlı, yani kanıt olarak aracın arka far ya da bagaj kapağına dokunduklarını ifade ediyor. Parmak izleri yağmur da yağsa, tozlanma da olsa kolay kolay silinmezler.

Bu parmak izi sayesinde araç olay yerinden kaçsa da ellerdeki yağ ve protein ile hem DNA hem de parmak izi bırakılmış oluyor ve polis o araca temas ettiğini belgelemiş oluyor. Fakat yıllar geçtikçe taktiklerin de değiştiğini  söyleyen Erdal, artık polislerin bunu yapmadığını ama bazılarının da kalan alışkanlıkla devam ettiğini söylüyor.

İkinci sebep ise; sürücüye geldiğini haber verip 'saklayacak bir şey varsa sakla' anlamına geldiğini belirtiyor Erdal ve kesinlikle bu mantığı tasvip etmediğini de ekliyor. Zaten bu düşünceyle bu hareketi yapan polislerin çok küçük bir grup olduğunu ifade ediyor.

Üçüncü sebep ise, ki kendisinin de sadece belirli bazı durumlarda birkaç sefer bu mantıkla yaptığını hatırlatarak, bagajın kapalı olduğundan emin olmak için yapıldığını söylüyor. Yani eğer şüpheli bir durumsa ve bagajda birinin olma ihtimalinden şüphe duyarsa, kedisine aniden saldırılmaması için bir nevi bunu kontrol etmek için yapıyor polisler. Böyle bir şeyden de ancak çete üyelerini çevirdiğinde şüphe duyduğunu söylüyor.

Bu üç sebepten başka bir açıklaması yok.

KAYNAK: Amerikali Aynasiz
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com