Beklenen kar fırtınası geldi: NJ ve NY'de son durum

Salı günü başlayan yoğun kar yağışı New Jersey’i etkisi altına aldı. Kar kalınlığı yer yer 1 metreye kadar ulaştı. New York’ta ise beklenen kar yağışı yine yaşanmadı. New York’ta akşam saatlerine doğru yağmaya başlayan kar ile 2022’den bu yana en çok kar yağışı olan gün oldu. ABDPost.Com New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, yaşanan kar fırtınasının ardından bölgede yaşananları aktardı. 

Beklenen kar fırtınası geldi: NJ ve NY'de son durum
14 Şubat 2024 - 00:34

Yetkililerin günlerdir uyardığı kar fırtınası dün etkisini gösterdi. New Jersey’de yağan kar nedeniyle eyaletin kuzeydoğu taraflarında 1 metreyi aşan kar kalınlığına ulaşıldığı bildirildi.

NJ Eyalet Polisi, şiddetli kar fırtınası nedeniyle 250’den fazla trafik kazası yaşandığını bildirdi. New Jersey Valisi Phil Murphy, kar fırtınası nedeniyle ticari araç yasağının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

ABDPost.Com New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, kar fırtınasının ardından New Jersey ve New York’ta yaşananları aktardı. 

VALİ MURPHY: LÜTFEN ÇOK DİKKATLİ OLUN

New Jersey Valisi Phil Murphy, kar fırtınasının ardından vatandaşlara uyarıda bulundu. Murphy, vatandaşların gerekmedikçe evden çıkmamaları gerektiğini belirterek, “Lütfen evde kalın ve eğer yollarda olmanız gerekiyorsa lütfen çok dikkatli olun” diye konuştu.

Öte yandan Murphy, eyalet genelinde 2 bin 500 personelin saha çalışmaları gerçekleştirdiğini ve komşu eyaletler ile koordinasyon halinde olduklarını aktardı. 

NEW YORK’TA 2022’DEN BU YANA EN ÇOK KAR YAĞAN GÜN

New York’ta ise diğer bölgelere göre kar yağışı etkili olmadı. Birkaç santimi geçmeyen kar kalınlığı, 29 Ocak 2022'den bu yana New York için resmi olarak en çok kar yağan gün oldu.

Central Park'a ise toplam 3.2 inç kalınlığında kar yağdı. Bu yağışla birlikte şehir genelinde yaşanan 744 günlük kuraklık sona erdi. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com