Almanya dünyanın 3. büyük ekonomisi oldu, Japonya zorlu bir dönemden geçiyor

Almanya, Japonya'yı geride bırakarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi oldu. Japonya ise zayıf yerel para birimi ve yapısal sorunlarla boğuşarak dördüncü sıraya geriledi.

Almanya dünyanın 3. büyük ekonomisi oldu, Japonya zorlu bir dönemden geçiyor
16 Şubat 2024 - 14:02

Almanya, Japonya'yı geride bırakarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi oldu. Japonya ise ekonomik olarak zor şartlardan geçtiği bu dönemde ABD, Çin ve Almanya'nın gerisinde kalarak dördüncü sıraya geriledi.

Almanya'nın, Kabine Ofisi'nin açıkladığı reel GSYİH verilerine göre Japonya'yı geride bırakarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi haline gelmesi dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi. Almanya'nın güçlü endüstriyel altyapısı ve sağlam ihracat performansı, küresel ekonomik arenada daha da güçlenmesi konusunda büyük rol oynadı.

Japon hükümeti ise ekonomideki daralmanın önüne geçmek için çeşitli önlemler almak üzerinde çalışsa da, ülkenin ekonomik düşüşünde zayıf yerel para birimi ve yapısal sorunlar etkili oldu. 

Özellikle, zayıf Japon yeninin ihracatı destekleyici etkisinin yanı sıra ithalatı pahalı hale getirmesi, ülkenin ekonomik dengelerini olumsuz etkiledi. Bu durum, Japonya'nın yapısal zorluklarla mücadele etmek zorunda kalmasıyla birleşince ekonomik gerilemeye neden oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com