ABD'de Ramazan Bayramı Kutlamalarında Silahlı Saldırı: Yaralılar Var

Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia eyaletinde yer alan Pensilvanya'da düzenlenen Ramazan Bayramı kutlamaları sırasında silahlı saldırı meydana geldi.

ABD'de Ramazan Bayramı Kutlamalarında Silahlı Saldırı: Yaralılar Var
11 Nisan 2024 - 13:50 - Güncelleme: 11 Nisan 2024 - 13:57

Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia eyaletinde yer alan Pensilvanya'da düzenlenen Ramazan Bayramı kutlamaları sırasında meydana gelen silahlı saldırıda en az 3 kişi yaralandı. 

Şehir Emniyet Müdürü Kevin Bethel, olayın saat 14.30'da gerçekleştiğini ve polisin yaklaşık 30 el silah sesi duyduğunu belirtti.

Yaklaşık bin kişinin bulunduğu alanda iki grubun birbirlerine ateş açmasıyla panik yaşandığını ifade eden Bethel, 15 yaşındaki bir şüphelinin polis tarafından vurulduğunu ve 3 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, olaya müdahale eden polislerin kullandığı aracın bir çocuğa çarptığını ve çocuğun bacağının kırıldığını açıkladı.

5 Silah Ele Geçirildi

Bethel, polis tarafından vurulan 15 yaşındaki şüpheli dahil 5 kişinin gözaltına alındığını ve olay yerinde 5 silahın ele geçirildiğini belirtti.

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, olay sonrasında yaptığı açıklamada, Pensilvanya eyalet polisinin Philadelphia polisiyle temas halinde olduğunu ve soruşturmaya tam destek verdiklerini ifade etti. 

Shapiro, Ramazan Bayramı'nın Müslüman toplum için daima bir sevinç zamanı olması gerektiğini vurgulayarak, yaşanan saldırı nedeniyle Philadelphia Müslüman toplumunun her üyesi için üzüntü duyduklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com