ABD'de Pandemiden Sonra En İyi Kazandıracak Meslekler

Kariyer Kılavuzu kanalı özellikle pandemi süreci atlatıldıktan sonra, genç neslin çok merak ettiği, dünyada hangi meslekler revaçta olacak ve daha iyi gelir kazandıracak sorusunu yanıtlıyor. Glassdoor ve McKinsey&Company şirketlerinin yaptığı araştırmaları inceleyen Gizem, yakın gelecekte ABD'de hangi mesleklerin daha iyi bir kariyer sağlayacağı hakkında bilgi paylaşıyor.

ABD'de Pandemiden Sonra En İyi Kazandıracak Meslekler
17 Nisan 2021 - 22:13
1) Yazılım Mühendisliği / Software Developer
Özellikle pandemi dönemi ve sonrasında en iyi gidecek mesleklerden bir tanesi. Amerika Birleşik Devletleri'nde 2019 yılı içerisinde yazılım mühendislerinin yıllık ortalama kazandığı rakam 109 bin Dolar civarında. Bulunduğunuz şehre ve eyalete göre bu rakam değişecektir. Ama yazılım mühendisleri Amerika'da en iyi kazanan mühendislik dallarından biri.

ABD'de yazılım mühendisliği yapmak isterseniz, illa da üniversite diplomasına ihtiyacınız yok. Çünkü bazı yazılım şirketleri, yazılım mühendisleri için sertifika programı açmaktadır. Bu sertifika programlarına katılıp başarılı bir şekilde geçtiğiniz takdirde hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. Ama yaptığınız yazılım ve kodlamada gerçekten başarılı olmanız şart.

2) Hemşirelik / Nurse
Hemşirelik hem Türkiye'de hem ABD'de gerçekten özveri gerektiren zor bir meslek. Kazancı da yüksek. Amerika'da bir hemşirenin yıllık kazancı, ortalama 73 bin Dolar civarında. Mühendisliğe göre çok yüksek değil fakat başlangıç için yine de iyi bir rakam. Bulunduğunuz eyalet ya da şehre göre yükselecektir.

Pandemi, sağlık üzerine olan mesleklerin 'garanti' olduğunu gösterdi.

3) Operasyon Müdürlüğü / General Operations Manager
Yıllık kazancı gerçekten iyi bir meslek dalı. İlerleyen zamanlarda, özellikle dijitalleşen e-mağaza
kültüründe operasyon müdürlüğü gerçekten yükselişte görünüyor. ABD'de 2019 yılında ortalama kazançları 109 bin Dolar civarında oldu. Önümüzdeki yıllarda maaş ortalamasının daha da yükseleceği düşünülüyor. Amerika'da, Seattle ve Texas gibi büyük yerlerde bu pozisyonlarda iş bulmak mümkün.

4) Finans Müdürlüğü / Financial Manager
"Ekonomi kötü giderken, finans müdürlüğü nasıl iyi bir meslek sayılsın ki?" diye düşünebilirsiniz. Ekonomide sürekli değişen durumlardan ötürü, finans müdürlüğü her zaman iyi bir meslektir. ABD'de finans müdürlerinin 2019 yılındaki ortalama kazançları 129 bin Dolar civarındaydı. Yine bulunduğunuz bölge çalıştığınız alana göre değişmekte. Ama kesinlikle geleceğin meslekleri arasındaki popülaritesini hala koruyor.

5) Tıp ve Sağlık Hizmetleri Yöneticiliği / Medical and Health Services Managers
Bu mesleğin ABD'de 2019 yılındaki ortalama kazancı 100 bin Dolar civarında oldu. İlerleyen
zamanlarda, Amerika'da özellikle de pandemi gibi büyük sağlık krizi aşıldıktan sonra, bu mesleğin daha da yükseleceği ve revaçta olacağı tahmin ediliyor.

6) Pazar Araştırma Analisti / Market Research Analyst
Bu meslek size ilginç gelebilir ancak geleceği çok parlak görünüyor. Pazar durumunu araştırma, değişen gündemi takip etme ve kurumsal şirketlerle bu bilgileri paylaşmak üzerine kurulan şirketler büyük önem arz ediyor. Bu mesleği yapanlar ABD'de 2019 yılında ortalama 63 bin Dolar kazandılar. Fakat yakın gelecekte bu rakamın 130 binlere yükseleceği konuşuluyor.

7) Muhasebe ve Mali Müşavirlik / Accounting and Financial Consultancy
Bu meslektekiler ABD'de gerçekten iyi para kazanmakta. Çünkü bu mesleği icra etmek için çok zorlu sınavlardan geçiyorlar. Giderek kazançlarının artacağına da garanti gözüyle bakılıyor. ABD'de bu mesleği yapanlar 2019 yılında ortalama 71 bin -75 bin Dolar civarında kazandılar.

8) Madde Bağımlılığı ve Davranış Bozukluğu Danışmanlığı / Substance Abuse and Behavioral Disorder Counselors
Amerika'da 2019 yılında bu meslek ortalama 49 bin Dolar kazandırdı. Fakat ilerleyen zamanlarda 80 bin Dolar'dan daha fazla kazandıracağı konuşuluyor. Oldukça da talep görecek bir meslek gibi görünüyor.

9) Avukatlık / Lawyer
Şu anda Amerika genelinde avukatlık mesleğinde yıllık ortalama 122 bin Dolar'dan daha fazla
kazanılmakta. İlerleyen yıllarda yüzde 20 ila 30 daha fazla kazandıracağı öngörülüyor.

KAYNAK: Kariyer Kılavuzu

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com