ABD'de Kalacak Yeri, İşi, Kimsesi Olmayanlar Dikkat!

'Amerika günlükleri' YouTube kanalı, Amerika'ya yeni gelip kalacak yeri, tanıdık kimsesi ve cebinde parası olmayan Türkler için 'shelter' yani barınaklardan bahsetti. ABD devletinin barınma için sunduğu hizmetten ücretsiz olarak zor durumdaki herkes faydalanabilir.

ABD'de Kalacak Yeri, İşi, Kimsesi Olmayanlar Dikkat!
07 Şubat 2023 - 18:40 - Güncelleme: 07 Şubat 2023 - 18:43

Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı barınaklar olduğunu belirten Amerika günlükleri, bunlardan bir tanesini bizler için gezdi. Tamamen devlet bütçesiyle hazırlanan bu barınaklarda ihtiyaç sahipleri ücretsiz kalabiliyorlar. Belli süreçlerden geçince ya burada kalmaya devam edebilir ya da otellere yerleştirilirsiniz.

Amerika günlükleri'nin gezdiği barınağın standart odasında bir yatak ve kilitli dolap var. Havlu, battaniye gibi ihtiyaçlarınız da karşılanıyor. Amerika günlükleri, 3 kişilik, 5 kişilik ve 10 kişilik odalar olabildiğinden bahsetti. Odanın birçok penceresi mevcut ve yeterince gün ışığı alıyor.

Tuvalet ve banyolar koridorlarda ortak kullanım alanları. Ama çok sayıda duş, tuvalet ve lavabo mevcut. Ortamın temiz olduğunu söyedi. Sabunlar ve tuvalet kağıtları bolca yerleştirilmiş.

Barınağa yerleşirken, herkese kişisel olarak şampuan, diş macunu ve fırçası ile havlu verildiğini söylüyor. Koridorlar ve her yer tertemiz görünüyor.

Barınakta ayrıca sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün yemek veriliyor. Yemeğe yetişemezseniz rica ettiğiniz takdirde yemeğinizi almanız da mümkün oluyor. Koridorlarda görevlilerin çalışma odaları da mevcut. Son derece güvenikli görünen bir ortam.

Bu barınaklar ABD'nin her yerinde bolca sayıda mevcut. Yataklar da son derece temiz görünüyor. Hatta Amerika günlükleri, bir tane sıfır ambalajlı yatak gösteriyor. Dolapların içinde de hem askılık bölme hem de raflar mevcut kıyafetleriniz için. Binanın her yerinde ve özellikle odalarda bolca yangın tüpleri de mevcut.

Videoda kendisine refakat eden kişi, bu barınağa yeni yerleşen bir Türk. O ve iki arkadaşı Manhattan'da bir barınağa gitmişler işlemlerini yaptıktan sonra orada aşırı yığılma olduğundan onları Brooklyn'de yer alan bu barınağa göndermişler. Yani ABD devleti bu konuyla son derece ilgili.

Sabah kahvaltısında reçel ve ekmek verilmiş. 1 dolara her türlü içeceği alabildiklerini söylüyor. Maalesef sıcak yemek olmasa da paket gıdalar verildiğini söylüyor günde 3 öğün. Genelde hamburger tarzı. Fena olmadığını belirtiyor. Tamamen ücretsiz. Yemekler ayağınıza gelmiyor, yemekhanede sıraya girip almalısınız masalar mevcut. Yemeğinizi yemekhanede yiyip odanıza çekilebilirsiniz.

Kayıt yaptırıp içeri alındıktan sonra kendilerine turuncu renkli bir belge verilmiş ve o belgeyi göstererek binaya giriş çıkış yapabiliyorlar. Binadan sabah saat 5'ten sonra çıkmak serbest, istediğiniz kadar dışarıda vakit geçirebilirsiniz. Fakat gece 11'e kadar mutlaka dönmeniz isteniyor. Niye çıktın, nereye gittin kimse sorgulamazken, ister uyuyarak vakit geçirin, ister yemekhanede vakit geçirin kimse karışmıyor.

Binanın dışında da bir avlu ve banklar mevcut.

Bu barınakların bir güzel yanı da dışarıda çalışma hakkı tanımaları. Yani siz para kazanıyorsunuz diye sizi barınaktan atmıyorlar. Gündüz dışarıda çalışıp paranızı kazanıp, geceleri de barınakta konaklayabilirsiniz. 

Videodaki barınakta konaklayan Türk, kendisinin çalışacağını söyleyince yetkililer, üç haftalık süreden sonra kendisini bir otele yerleştireceklerini söylemişler. Otel de başlangıçta ücretsiz olup, ilk maaşı hesabına geçtikten sonra çok cüzi bir bedel ödemeye başlayacakmış.

Sonuç itibariyle ABD'ye yeni geldiyseniz; kalacak yeriniz yoksa, tanıdığınız ve size yardım edecek yakınlarınız yoksa ya da iş bulamadıysanız, Amerika'da her şehirde bol miktarda mevcut olan bu shelter yani barınaklara başvurabilirsiniz. Google Haritalardan 'SHELTER' taraması yaptığınız takdirde size en yakın barınağı bulabilirsiniz.

Fakat para ve eşyalarınıza dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın!

KAYNAK: Amerika günlükleri

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com