ABD'de İslam Karşıtlığı Rekor Seviveye Ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayınlanan bir rapor, 2023 yılında Müslüman ve Filistin karşıtı şikayetlerin rekor seviyeye ulaştığını ortaya koydu.

ABD'de İslam Karşıtlığı Rekor Seviveye Ulaştı
03 Nisan 2024 - 13:14 - Güncelleme: 03 Nisan 2024 - 13:21

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayınlanan rapora göre, ABD'de Müslüman ve Filistin muhalifi ile İslam düşmanlığı şikayetleri 2023 yılında rekor seviyeye ulaştı. CAIR'in verilerine göre, İsrail-Hamas çatışmalarıyla birlikte artan İslamofobi ve önyargılar, Müslüman ve Filistinlilere karşı saldırıları ve ayrımcılığı tetikledi.

Raporda, 2023 yılında İslam muhalifi şikayetlerin geçen yıla göre %56 artarak 8,061'e yükseldiği belirtildi. Bu, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin 30 yıl önce verileri kaydetmeye başlamasından bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. Ayrıca raporda, bu şikayetlerin 3 bin 600’ünün Ekim ve Aralık aylarında kaydedildiği aktarıldı.

Raporda, İslamofobinin arkasında yatan ilk nedenin İsrail ve Filistin olayları olduğu vurgulandı. İslam muhalifi olayların sayısının 2023'ün ilk 9 ayında ortalama ayda 500 civarında olduğu, ancak son çeyrekte bu sayının yaklaşık olarak bin 200'e yükseldiği belirtildi.

CAIR'in raporu ayrıca, İslam muhalifi şikayetlerin göç ve sığınma, işte ayrımcılık, nefret suçları ve eğitim alanlarında yoğunlaştığını ortaya koydu. İnsan hakları savunucuları da son zamanlarda küresel bir İslamofobi, Filistin muhalifi ve antisemitizm artışı yaşandığını doğruladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com