ABD'de 23 yıl sonra katil kuzen, zehirli iğne ile idam edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinde Ivan Cantu, 23 yıl önce işlediği cinayetlerden dolayı idam cezasına çarptırıldı.

 ABD'de 23 yıl sonra katil kuzen, zehirli iğne ile idam edildi
01 Mart 2024 - 07:49 - Güncelleme: 01 Mart 2024 - 07:58

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinde, 23 yıl önce çifte cinayet işleyen Ivan Cantu, idam cezasıyla cezalandırıldı. Cantu'nun cezası, eyalet hapishanesi olan Huntsville'de zehirli iğneyle infaz edildi.

Cantu'nun, idam öncesinde masumiyetini savunduğu ve cinayetlerle ilgisinin olmadığını iddia ettiği belirtildi. Ancak, polis tarafından yapılan araştırmalarda, Cantu'nun evinde cinayetle bağlantılı kanlı pantolonlar ve silahın şarjöründe parmak izlerine rastlandı.

2000 yılında yaşanan olayda, Cantu'nun 27 yaşındaki kuzeni James Mosqueda ile 22 yaşındaki kız arkadaşı Amy Kitchen'ı öldürdüğü tespit edilmişti. Cantu, mahkeme sürecinde kuzeninin uyuşturucu satıcısıyla yaşadığı anlaşmazlık sonucunda öldürüldüğünü iddia etmişti.

Ancak, mahkeme delilleri yeterli buldu ve Cantu'yu idam cezasına çarptırdı. Bu ceza, uzun bir yargı sürecinin ardından nihayet infaz edilmiş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com