İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırısında ölü sayısı 112'ye yükseldi

İsrail ordusunun Gazze şehrinde yardım bekleyen sivillere yönelik düzenlediği hava saldırısında ölü sayısı 112'ye yükseldi.

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırısında ölü sayısı 112'ye yükseldi
01 Mart 2024 - 00:57

İsrail ordusunun Gazze şehrinin güneybatısında yardım bekleyen sivillere düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye yükseldi. Saldırıda şu ana kadar 760 kişi de yaralanırken, Filistin Sağlık Bakanlığı hala ulaşılamayan cesetlerin olduğunu belirtti.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef aldı. 

Gazze'deki hükümet yaptığı açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulayarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıkları, İsrail'in ölü ve yaralıları Şifa Hastanesine taşıyan sağlık ekipleri ile sivilleri de hedef aldığını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com