6 Şubat Depremini Tasvir Etti: Türk Doktora Öğrencisi ABD'de Birinci Seçildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyalet Üniversitesi'nde Türk doktora öğrencisi olan Sena Karataş Öztürk, düzenlenen bir yarışmada "Devastation" adını verdiği yağlı boya eseriyle birinci seçildi. Eserinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin yıkıcı etkilerini tasvir etti.

6 Şubat Depremini Tasvir Etti: Türk Doktora Öğrencisi ABD'de Birinci Seçildi
23 Nisan 2024 - 22:25 - Güncelleme: 23 Nisan 2024 - 22:34

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyalet Üniversitesi'nde Sanat Eğitimi bölümünde doktora çalışmalarına devam eden Sena Karataş Öztürk, üniversitenin düzenlediği yarışmada "Devastation" (Yıkım) adını verdiği yağlı boya eseriyle "Görsel Sanatlarda Mükemmellik ve Başarı" ödülüne layık görüldü.

Öztürk'ün, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremin etkilerini tasvir ettiği tablosu, jüri tarafından öncelikle seçilen 3 çalışma arasından birinciliği elde etti. Dekan Mark Riley ve Profesör-Sanatçı Carrie Ann Baade tarafından ödülü takdim edilen Öztürk, eserinde depremin neden olduğu yıkımı ve harabeye dönmüş yaşam alanlarını yansıttığını ifade etti.

Depremin yaşandığı günlerde duygusal olarak etkilenerek eseri oluşturmaya başladığını belirten Öztürk, eşinin Kahramanmaraşlı olması ve deprem nedeniyle yaşanan kayıpların kendisini eser üretmeye motive ettiğini dile getirdi.

Öztürk, 500 dolar değerindeki ödül parasını depremzedelere bağışlama kararı aldığını açıkladı. 

Daha önce de Amerikan tarihini simgeleyen bir kuleyi resmettiği eseriyle aldığı prestijli ödülün bu sefer de depremzedelere yardım sağlamak için kullanılacak olması, Milli Eğitim Bakanlığı New York Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Şamil Öçal tarafından memnuniyetle karşılandı.

Öçal, "Burslu bir öğrencimizin böylesine prestijli bir ödülü ikinci defa alıyor olmasının yanında, işlediği konu ve ödülünü bağışlama kararı da, sahip olduğu milli ve insani hassasiyetleri ortaya koyması bakımından, bizi ayrıca memnun etti." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com