Yunanistan'dan tarihi karar: Eşcinsel evlilik yasalaştı

Yunanistan Parlamentosu, eşcinsel evlilikleri ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesini sağlayan yasa tasarısını kabul etti. Yunanistan, Avrupa Birliği'ne bağlı olan ve bu kararı kabul eden 16. ülke oldu.

Yunanistan'dan tarihi karar: Eşcinsel evlilik yasalaştı
17 Şubat 2024 - 11:33 - Güncelleme: 17 Şubat 2024 - 11:42

Yunanistan Parlamentosu, eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine olanak tanıyan yasa tasarısını onayladı.

Meclis'te yapılan oylamada, evliliğin iki farklı cinsiyet arasında olduğuna ilişkin medeni kanun maddesinin değiştirilmesiyle birlikte eşcinsel çiftlere resmi nikah ve ortak çocuk edinme hakkı veren yasa tasarısı kabul edildi. 

300 sandalyelik mecliste 176 evet oyuyla kabul edilen tasarı, 76 milletvekilinin hayır oyu kullanması ve 2 milletvekilinin çekimser oy kullanmasıyla karşılaştı. Kalan 46 milletvekili ise oy kullanmadı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün Yunanistan, Avrupa Birliği'nin evlilikte eşitlik prensibini yasalaştıran 16. ülkesi oldu. Gururluyuz çünkü oy verdiğimiz yasa tasarısı insan hakları açısından bir dönüm noktasıdır ve günümüz Yunanistan'ını yansıtmaktadır: Avrupa değerlerine bağlı, ilerici ve demokratik bir ülke" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com