U17 Millilerimiz Avrupa Şampiyonası'nda parladı: Sırada A Ligi var!

U17 Kız Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası 2. Tur maçları için Hollanda'ya gitti. Hollanda'da 3 maça çıkan milli takımımız, son maçta Ukrayna'yı yenerek A Ligi'nde kalmayı başardılar. Takımın genç yetenekleri, mücadeleci ruhları ve gelecekleri için umut veren performansları dikkat çekti.

U17 Millilerimiz Avrupa Şampiyonası'nda parladı: Sırada A Ligi var!
21 Mart 2024 - 15:05 - Güncelleme: 21 Mart 2024 - 15:16

U17 Kız Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası 2. Tur maçları için Hollanda'ya gitti. Kafile, Amsterdam'da Başkonsolos Burak Ersoy tarafından karşılandı ve milli takıma başarılar diledi.

RCL Leiden Spor Kompleksi'nde Teknik Direktör Begüm Üresin yönetiminde çalışan Millîler; ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yaparak müsabakalara hazırlandılar.

İlk Maçta İspanya'ya Karşı Zorlu Mücadele

Ay-Yıldızlılarımız, ilk maçlarını 14 Mart 2024 tarihinde İspanya'ya karşı oynadılar. Hollanda'nın '-s Gravenzande kasabasında bulunan Sportpark Juliana Stadyumu'nda gerçekleşen mücadelede İspanya, 90 dakika sonunda 9-0 galip geldi.

Ev Sahibi Hollanda'ya Karşı Güçlü Performans

17 Mart'ta ev sahibi Hollanda ile karşılaşan U17 Kız Millî Takımımız, büyük bir mücadele sergiledi. Ancak, maçı ev sahibi takım 6-1 kazandı. Hollanda'nın gollerini Kyra Koopman (2), Kiki Scholten (2), Victoria Boerboom ve Lont Dechamaily attı. Ay-Yıldızlı Takımımızın tek sayısını ise Ela Yetim kaydetti.

Son Maçta Ukrayna'yı Yenen Millilerimiz

U17 Avrupa Şampiyonası 2. Tur'da üçüncü ve son maçlarında Ukrayna ile karşılaşan U17 Kız Millî Takımımız, zorlu mücadeleden galip ayrıldı. 20 Mart'ta gerçekleşen mücadelede Ukrayna'yı 76. dakikada Yaren Ersen’in golüyle 1-0 yenen Millilerimiz, gelecek yıl da A Ligi’nde mücadele etme hakkını elde etti.

 

Millî Takımımızın Avrupa Şampiyonası serüveni bu sonuçlarla tamamlanırken, genç yeteneklerin gösterdiği mücadele ve azim takdirle karşılandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com