Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, nisan ayında uzaya gönderilecek

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci Türk astronotun uzaya gönderilme tarihini açıkladı. Tuva Cihangir Atasever, nisan ayında uzay yolculuğuna çıkacak.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, nisan ayında uzaya gönderilecek
11 Şubat 2024 - 13:58 - Güncelleme: 11 Şubat 2024 - 14:09

Türkiye, uzay keşif ve araştırmalarındaki adımlarını hızla ilerletmeye devam ediyor.
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci astronotu olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever'in uzaya gönderilme tarihini duyurdu.

Atasever'in, nisan ayında gerçekleştirilecek olan yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderileceği belirtildi. Bu heyecan verici görev sırasında Atasever'in yaklaşık 7 deney gerçekleştireceği ifade edildi.

Tuva Cihangir Atasever'in uzay macerası, Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki önemli adımlarından birini oluşturacak. TUA Başkanı Kıraç, "Nisanın ilk haftaları gibi Tuva'nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Tuva Cihangir Atasever, Ankara'da doğmuş ve Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Irvene'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmış ve ROKETSAN'da aviyonik sistem mühendisi olarak çalışmıştır.

Türkiye'nin insanlı uzay görevi için seçilen adaylar eğitimlerine ABD'de devam etmektedir.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com