Queens Lisesinde Cinsel İstismar İddiası

Öğrencilerle cinsel taciz suçlamaları nedeniyle bu ay bir Queens lisesinden ikinci bir öğretmen daha çıkarıldı.

Queens Lisesinde Cinsel İstismar İddiası
27 Haziran 2022 - 04:19

Öğrencilerle cinsel taciz suçlamaları nedeniyle bu ay bir Queens lisesinden ikinci bir öğretmen daha çıkarıldı.

Yetkililer, Jamaica Gateway to the Sciences HS’de müzik öğretmeni olan 48 yaşındaki Scott Biski’nin, eski bir öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği yönündeki suçlamaların su yüzüne çıkmasından sonra olayı doğruladı.

Eğitim Bakanlığı sözcüsü Jenna Lyle, yapılan açıklamada, “Bu sözde davranış kesinlikle kınanabilir ve hoş görülmeyecektir. Bu çalışan okuldan ve öğrencilerden uzaklaştırıldı”dedi.

Yetkililer, “Şehir okulları için Özel Soruşturma Komiseri (SCI) iddiaları araştırıyor.

Biski’nin 492 öğrencili okuldan atılması, 31 yaşındaki öğretmen Shannon Hall’un 2 Haziran’da bir öğrenciye cinsel içerikli metin mesajları gönderdiği suçlamasıyla tutuklanmasından üç haftadan kısa bir süre sonra geldi. “Seninle olmak istiyorum” ve mesajları paylaşırsa “öleceğini” tehdit etti.

Hall ayrıca, Queens DA Melinda Katz tarafından yapılan bir şikayette, 25 Mayıs’ta sınıfındayken 14 yaşındaki bir öğrencinin göğsünü kıyafetlerinin üzerinden “tutup sıktı”.

Arka arkaya cinsel suistimal vakaları öğretim üyelerini sarstı. Biri kişi, personelin tutuklanmasından aylar önce Müdür Caren Birchwood-Taylor’a Hall hakkında şikayette bulunduğunu ancak hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

Üçüncü bir öğretmenin, öğrencileri rahatsız hissettirdiği için işaretlendiği ancak disipline edilmediği iddia edildi. Eğitim Bakanlığı sözcüsü Jenna Lyle, “Okul düzeyinde, öğrencilerin bu öğretmenle ilgili gerçek bir endişesi olmadığını belirleyen tam bir araştırma yapıldı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com