Paterson'da Ramazan Feneri

23 Mart 2023 günü başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson kentinde Ramazan feneri yakıldı. Amerika'da en çok Müslümanın yaşadığı kentte Suriyeli Meclis üyesi Al Abdülaziz'in girişimleriyle yıllardır böyle bir etkinlik düzenleniyor.

Paterson'da Ramazan Feneri
19 Mart 2023 - 22:11 - Güncelleme: 19 Mart 2023 - 22:32

Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh ve Meclis Üyesi Al Abdelaziz'in katıldığı Müslümanların oruç ayı Ramazan'ın başlangıcı münasebetiyle Ramazan feneri için tören düzenlendi. 

Arap geleneği olan Ramazan feneri bir çok Arap ülkesinde uygulanırken, Türkiye'de de minareler arası mahyalarla Ramazan'a ayrı bir renk katıyor.

Paterson'daki etkinliğe, Passaic İlçesi İslam Merkezi, Deir Jarir Derneği, Omar's Mosque, South Paterson İş Derneği, Ulusal Arap Amerikan Tıp Derneği ve Filistin Amerikan Toplum Merkezi gibi çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı. 

İmam Muhammed Katatani, "İslam bize hayatın amacının Allah'a ibadet etmek ve insanlığa hizmet etmek olduğunu öğretiyor. Mübarek Ramazan ayında bu amaç bize hatırlatılıyor ve eylemlerimiz ve Allah ile olan ilişkimiz üzerinde düşünmeye teşvik ediliyoruz. Hilal Aydınlatma töreni bu özel zamanın başlangıcının önemli bir simgesidir ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ramazan ayımız mübarek olsun, Allah bizi bayrama kavuştursun." diye konuştu.

Tören sırasında Sayegh ve Abdelaziz konuşmasında Paterson'daki kültürel çeşitliliğe dikkat çekerek birlikte yaşamaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Sayegh, "Bu tören, Paterson'ı böylesine özel bir yer yapan zengin kültür ve çeşitliliğin güzel bir ifadesidir. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ve bu kutsal zamanı kutlayan Müslüman toplumu desteklemekten onur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

 

Sehar & İftar Saati 

Mart / Nisan 2023

Fıkıh Jafria: Sahur Vakti -10dk | İftar Süresi +10dk

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com