NASA'nın Fırlattığı Cisim, Bir Eve İsabet Etti: Korku Dolu Anlar Yaşandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan bir ev, NASA’dan fırlatıldığı düşünülen bir parçanın çarpması sonucu zarar gördü.

NASA'nın Fırlattığı Cisim, Bir Eve İsabet Etti: Korku Dolu Anlar Yaşandı!
12 Nisan 2024 - 21:25

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan bir ev, NASA’dan fırlatıldığı düşünülen bir parçanın çarpması sonucu zarar gördü. Ev sahibi Alejandro Otero, parçanın evlerine çarptığı sırada tatilde olduklarını belirterek ailesinin yaşadığı korkuyu anlattı. Otero, "İnanılmaz bir gürültü duymuşlar. Az kalsın oğluma isabet ediyormuş. Parça tavanda ve zeminde delik açmış" dedi.

NASA Sözcüsü Josh Finch, yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki parçanın nereden geldiğini belirlemek için Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde inceleme yaptıklarını söyledi. 

Ev sahibi Otero, evine çarpan parçanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Britanyalı astrofizikçi Jonathan McDowell ise parçanın, NASA’nın batarya değişimi için kullanılan 2,6 tonluk bir ekipmandan kopmuş olabileceğini öne sürdü. Bu batarya paleti, NASA’daki tükenmiş 9 pilin yerini alacaktı. Ancak yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle bataryalar planlanan vakitte gönderilemedi ve parça serbest şekilde düşürüldü.

Otero, evinde oluşan zararın karşılanması için yetkililerden haber beklediğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com