Kola İçmek Testisleri Büyütüyor

Bir çalışma, Coca-Cola ve Pepsi içmenin erkeklerde testislerin büyümesi ve daha yüksek testosteron seviyelerine yol açabileceğini ortaya çıkardı.

Kola İçmek Testisleri Büyütüyor
23 Şubat 2023 - 20:05

Çin'deki Kuzeybatı Minzu Üniversitesi, gazlı içeceklerin erkeklerde doğurganlık ve cinsel organlar üzerindeki etkisini inceledi.

Çalışma, 15 gün boyunca biri yalnızca su içen, diğeri farklı seviyelerde Coca Cola içen ve diğeri aynı şeyi Pepsi ile yapan üç fare grubunu inceledi.

Kemirgenler üzerinde yapılan testler, testislerinin tartılmasını ve kan alınmasını içeriyordu. Birinci gün ile beşinci, yedinci, 10. ve 15. günlerde test edildiler.

Cocacola ve yüzde 100 Pepsi içen farelerin, Pepsi ve su karışımına kıyasla önemli bir değişiklik gösterdiği kısa sürede keşfedildi.

Örneğin, saf Coca-Cola verilen fareler, su içen grupla karşılaştırıldığında daha yüksek erkeklik hormonu seviyelerine sahipti.

Çalışmada şu sonuca varıldı: "Coca-Cola ve Pepsi-Cola içmek testis gelişimini destekleyebilir ve testosteron salgılanmasını artırabilir [ …] bulgularımız, gazlı içeceklerin etkilerini ve bunların insanların gelişme ve üreme işlevleri üzerindeki mekanizmalarını tam olarak anlamak için bilimsel bir temel sağlar. Prostat disfonksiyonu ve kanserin önlenmesinde fayda sağlar.”

Bununla birlikte, bu yeni çalışmanın sonucu, şekerli içeceklerin erkekleri daha az doğurgan yaptığını gösteren önceki çalışmalarla çelişmektedir.

2500 erkekle yapılan önceki bir araştırma, günde bir litre kola içenlerin hiç içmeyenlere göre yüzde 30 daha az sperme sahip olduğunu göstermişti.

Ancak bazı araştırmalar, kafeinin testosteron düzeylerini nasıl artırabileceğini göstermiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com