Filistin Bayrağına Soruşturma!

Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu, Türk milli sporcusu Necmettin Erbakan Akyüz'e, Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda şampiyonluk kürsüsünde Filistin bayrağı açması ve 'dabke' dansı yapması nedeniyle soruşturma açtı.

Filistin Bayrağına Soruşturma!
30 Nisan 2024 - 16:41 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 16:52

Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu, Türk milli sporcusu Necmettin Erbakan Akyüz'e,  şampiyonluk kürsüsünde Filistin bayrağı açması ve 'dabke' dansı yapması nedeniyle soruşturma başlattı. Akyüz, bu anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Şampiyonluğunun ardından kürsüde Filistin bayrağı açarak İsrail zulmünü protesto eden Necmettin Erbakan Akyüz, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından "değerlere aykırı" bulunarak soruşturma açıldığını duyurdu. Federasyonun, Akyüz'ün madalya ve şampiyonluklarını geri alması tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Necmettin Erbakan Akyüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Federasyonun bu kararını tepkiyle karşıladığını belirterek, "Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten" ifadelerini kullandı.

Akyüz, protestosunu sürdürmekten geri adım atmayacağını belirterek, "Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan! Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com