Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! İşçiler göçük altında kaldı!

Erzincan'da bulunan bir maden ocağında toprak kayması meydana geldi. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilirken, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, toprak altında kalan işçilerin olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, facianın ardından, “Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı” bilgisini paylaştı.

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! İşçiler göçük altında kaldı!
13 Şubat 2024 - 22:32

Erzincan'daki bir maden ocağının dış tarafında toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Maden ocağının dışında toprak kayması sonucu. Madende göçük yok. İşçilerimizden toprak altında kalanların ihbarını aldık. Sayı tam net değil. AFAD, UMKE, arama kurtarma ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün arkadaşlarımız burada. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatıyla hepimiz bu olaya sahip çıktı. Toprak altında kaç vatandaşımızın kaldığını, sonucun ne olduğunu ara ara paylaşacağım. Hassas bir konu. Biz olayın olduğu yerdeyiz” ifadelerini kullandı. 

"9 KİŞİ TOPRAK ALTINDA"

Bir televizyon yayınında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malesef saat 14.00 sıralarında bir göçük meydana geldi. Olayın ilk anından itibaren Valimiz olay yerine intikal etti. Şu anda dört bir yanda çalışan var. Tam bir seferberlik ruhuyla toprağın altında kaldığı belirtilen vatandaşlarımızı kurtarmak için gayret gösteriyoruz. Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı. Kardeşlerimize erişmek için zamanla yarışıyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com