Ediz Gürel, 16 yaşında Büyük Usta (GM) ünvanını kazanarak Türkiye Satranç tarihine geçti!

16 yaşındaki Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği başarı ile Türkiye'nin en genç Büyük Usta (GM) unvanını kazandı.

Ediz Gürel, 16 yaşında Büyük Usta (GM) ünvanını kazanarak Türkiye Satranç tarihine geçti!
07 Mart 2024 - 23:02 - Güncelleme: 07 Mart 2024 - 23:15

Türkiye satranç tarihine geçen bir başarı daha! 16 yaşındaki Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'ndeki muhteşem performansıyla Büyük Usta (GM) unvanını kazandı. Türkiye Satranç Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizin en genç büyük ustası Ediz Gürel. 15'inci büyük ustamız genç yıldızımız, başarılı sporcumuz Ediz Gürel" denildi. Ayrıca, Gürel'in bu başarısıyla ülkede en genç GM ünvanını alan sporcu olduğu da vurgulandı.

Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği olağanüstü performansla son GM normunu tamamlayan Gürel, satranç dünyasında adını altın harflerle yazdırmış oldu. Türkiye Satranç Federasyonu, genç yeteneğin bu önemli başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederken, Gürel'i tebrik etti.

Ediz Gürel'in bu başarısı, Türk satranç camiasında büyük heyecan ve gurur yarattı. Genç yetenek, gelecekte Türk satranç sporuna daha birçok zafer kazandırmaya aday görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com