Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Eylemi Yapan Öğrenciler Gözaltına Alındı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek amacıyla gerçekleştirilen bir protesto, polis müdahalesiyle sonuçlandı. Onlarca öğrenci gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Eylemi Yapan Öğrenciler Gözaltına Alındı!
19 Nisan 2024 - 10:36 - Güncelleme: 19 Nisan 2024 - 10:45

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek amacıyla gerçekleştirilen bir eylem, polis müdahalesiyle sonuçlandı.

Üniversite rektörü Minouche Shafik'in gönderdiği bir mektuba dayanarak, eyleme katılan öğrencilere uzaklaştırma cezası verildi. Shafik, öğrencilerin eylemi nedeniyle kampüs güvenliğini tehdit ettiklerini belirterek, New York Polis Departmanı'ndan (NYPD) bu kişilerin uzaklaştırılması için yardım talep etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, NYPD Başkan Yardımcısı Kaz Daughtry ve polis ekibinin eylemi engellemek için kampüse girdiği ve öğrencileri gözaltına almakla tehdit ettiği görüldü.

Öğrencilerin polis müdahalesine karşı "yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterdiği ve bazılarının polis araçlarıyla kampüsten çıkarıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan öğrenci sayısı resmi olarak açıklanmasa da, 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Columbia Üniversitesi öğrencisi Isra Hirsi, sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımda, Filistinlilere destek amacıyla eyleme katıldığı için uzaklaştırıldığını dile getirdi. Hirsi, "Gazze Dayanışma Kampı'ndakiler yıldırılmayacak. Taleplerimiz karşılanana kadar kararlılıkla duracağız. Soykırıma suç ortaklığı yapan şirketlerle işbirliğinin sonlandırılması, Columbia Üniversitesi'nin yatırımlarının şeffaflığı ve baskılanan tüm öğrenciler için tam af istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com