Chicago Müslüman Komünitesi'nden Dr. Shakeela Hassan'a ömür boyu başarı belgesi

Chicago Müslüman komünitesinin sevilen ismi Dr. Shakeela Hassan, ömür boyu başarı belgesini bir ödül töreni ile teslim aldı. Program, Dr. Hassan'ın Amerikan toplumuna yaptığı hizmetler ve gönüllü çalışmalar üzerine düzenlendi. Sema Bayrakdar'ın haberine göre ödülü, Muhammed Ali’nin eski eşi Khalilah Ali takdim etti.

Chicago Müslüman Komünitesi'nden Dr. Shakeela Hassan'a ömür boyu başarı belgesi
27 Mart 2024 - 01:05 - Güncelleme: 27 Mart 2024 - 01:13

Chicago Müslüman Komünitesinin sevilen ismi Dr. Shakeela Hassan, layık görüldüğü ‘ömür boyu başarı belgesini’ bir ödül töreni ile teslim aldı.

Ödülü Başkan Biden’dan bizzat teslim alan Muhammed Ali’nin eski eşi Khalilah Ali takdim etti. 90 yaşındaki Dr. Hassan, ödül töreninde Chicago'daki din ve kanaat önderleri ile buluştu.

Program, Dr. Hassan'ın Amerikan toplumuna yaptığı hizmetler ve gönüllü çalışmalar üzerine düzenlendi. Chicago Üniversitesi'nde Anesteziyoloji ve Kritik Bakım Fahri Profesörü olan Dr. Shakeela Hassan, farklı inanç toplulukları arasında barış ve anlayışı teşvik etme konusunda ömür boyu bir taahhütte bulundu.

Dr. Hassan, Chicago İslam Vakfı'nda aktif görev alırken aynı zamanda Chicago Başpiskoposluğu'ndaki Müslüman cemaati için bir irtibat görevi yürütüyor.

Ayrıca Hassan, Uluslararası İnsan Hakları Hukuk Enstitüsü, Katolik Teoloji Birliği, Chicago İlahiyat Semineri, Karamah: İnsan Hakları için Müslüman Kadın Avukatlar, Uluslararası Müslüman Kültürü Müzesi ve İsrail-Filistinli gençlere yönelik bir değişim programı olan Barışın Elleri'nin yönetim kurullarında yer alıyor. 

1999 yılında Chicago Üniversitesi Hastaneleri'ndeki görevinden ayrıldıktan sonra belgesel filmlere yönelen Dr. Hassan, Bir Peygamberin Mirası gibi filmler için bağış toplamak adına yayınlar düzenledi. Ties That Bind gibi önemli bir yapımın da ortak yapımcısı olarak görev aldı.

Hassan, şu anda Harran Productions Vakfı aracılığıyla Ulusal PBS Yayını için "İnancın Sesleri" adlı üç bölümlük bir dizi hazırlıyor. Bu dizi, Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'ın kutsal sesleri ve müziği arasındaki bağlantıları araştırarak dinler arası anlayışı teşvik etmeyi hedefliyor.

Dr. Shakeela Hassan'ın ödül aldığı bu gece, onun yıllardır süregelen özverili çalışmalarını ve topluma katkılarını kutlamayı amaçlamaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com