California'da yahudi kadının evine Svastika çizilmesi gerginliğe neden oldu

California'da bir Yahudi kadının evinin önüne komşusu tarafından svastika sembolü çizildi. Olay sosyal medyada paylaşılan bir video ile ortaya çıktı.

California'da yahudi kadının evine Svastika çizilmesi gerginliğe neden oldu
08 Mart 2024 - 14:44 - Güncelleme: 08 Mart 2024 - 14:51

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde yaşanan bir olayda, bir Yahudi kadının poşetlerine komşusu tarafından svastika sembolü çizildi. 

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Leah Grossman, evinin önünde bulunan bir kutu maden suyuna bir sembol çizildiğini fark etti. Grossman, komşusu Mark Nakagawa'ya bu sembolün Nazi sembolü olup olmadığını sordu. 

Nakagawa, olayı inkar ederken, Grossman, olayın, evinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildiğini söyleyince Nakagawa panik dolu anlar yaşadı. 

Grossman, bu olayın Aralık ayında meydana geldiğini ve Nakagawa'nın daha önce de İsrail bayrağını balkonuna astığı için ona "faşist" dediğini ifade etti.

Nakagawa, sembolün bir Budist aşk sembolü olduğunu iddia ederek, amacının Grossman'ı sembolün tarihçesi hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. 

Nakagawa, geçmişte United Methodist Kilisesi'nde önemli bir lider olarak görev yapmış olsa da, kilise bu olayı kınayarak her türlü nefret veya ayrımcılığı reddettiklerini açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com