BBC, Türkiye'nin turizmde parlayan yıldızı Antalya'yı Atatürk'ün sözleriyle övüldü

Uluslararası seyahatlerin pandemi öncesi seviyelere geri döndüğünü bildirilen son raporlar, Türkiye'nin turizmdeki yükselişini ortaya koydu. İstanbul ve Antalya, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alırken, yayın kuruluşu BBC, Antalya'yı Atatürk'ün sözleriyle övdü.

BBC, Türkiye'nin turizmde parlayan yıldızı Antalya'yı Atatürk'ün sözleriyle övüldü
10 Şubat 2024 - 10:02 - Güncelleme: 10 Şubat 2024 - 10:21

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2023 yılında uluslarlararası seyahatlerin, pandemi öncesi seviyelere ulaştığını belirten seyahat verilerini paylaştı.

Paylaşılan verilere göre, uluslararası seyahatlerin %90'ı, pandemi öncesi seviyelere ulaştı ve turistlerin büyük bir bölümünün ziyaret etmek için Türkiye'yi tercih ettiği belirtildi.

Analizere göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında İstanbul ve Antalya'nın başı çektiği ifade edildi.

Euromonitor International'ın 2023 En İyi 100 Şehir Endeksi raporuna göre, İstanbul uluslararası ziyaretçi sayısında %26'lık bir artışla listenin zirvesinde yer alırken, Antalya ise %29'luk bir artışla dikkat çekti.

İstanbul'un bu başarısının sürpriz olmadığı belirtilirken, Antalya'nın ise New York, Paris gibi büyük şehirlerden bile daha fazla uluslararası ziyaretçi çektiği vurgulandı. Antalya’nın; Almanlar, Ruslar ve İngilizler için uzun süredir popüler bir seyahat noktası olduğuna da değinildi.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya için söylediği "Hiç şüphe yok ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözlerine de atıfta bulunuldu.

Türkiye'nin turizmdeki bu yükselişi, ülkenin dünya çapındaki cazibesini ve turistlerin gözünde öne çıkan bir destinasyon haline gelmesini sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com