Aziz Sancar'ın Türk Evi North Carolina'da Açılıyor

2015 yılında Kimya dalında nobel ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde daha güçlü bir şekilde tanıtılmasına katkı sağlamak ve gelen Türk öğrencilere destek vermek amacıyla Türk Evi inşa etti.

Aziz Sancar'ın Türk Evi North Carolina'da Açılıyor
01 Kasım 2020 - 12:52 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 09:28

Kuzey Carolina’da hayata geçirilen Türk Evi, 9 dönümlük arazi içinde master ve doktora öğrencileri için misafirhane, Türk derneklerinin kullanımına sunulacak ofisler ve Aziz&Gwen Sancar Vakfı’na katkı sağlamak amacıyla sosyal alanlardan oluşuyor.

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın eşi ve aynı zamanda Aziz&Gwen Sancar Vakfı’nın kurucusu Gwen Sancar, 2008 yılında kendi birikimleriyle açtıkları 260 metrekarelik Türk Evi’nde sınırlı imkanlarla faydalı işler yapmaya çalıştıklarını belirtti. Gwen Sancar, iş dünyasının destekleriyle içerisinde misafirhane, kütüphane, konferans ve sinema salonlarının bulunduğu yeni ve daha geniş bir Türk Evi inşa ettiklerini söyledi.

Kuzey Carolina’da inşa edilen Türk Evi'nde, Bursalı firmaların ürettiği vitrifiye ürünleri, seramik, mobilya, yatak ve ev tekstil gibi geniş ürün yelpazesiyle donatılarak yıl sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com