Avrupa'da Google'a 2,1 milyar dolarlık tazminat davası açıldı

Avrupa'da 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'a karşı 2,1 milyar euro tazminat talebiyle dava açtı.

Avrupa'da Google'a 2,1 milyar dolarlık tazminat davası açıldı
29 Şubat 2024 - 22:33

Avrupa'da 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'a karşı 2,1 milyar euro tazminat talebiyle dava açtı. Şirketler, internet devinin reklam teknolojisinde hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasında bulunuyor.

Bugün, otuz iki Avrupalı medya kuruluşu, Google aleyhine dava açarak yaklaşık 2,1 milyar Euro tazminat talep etti. Davayı temsil eden Geradin Partners ve Stek hukuk firmaları, Google'ın dijital reklamcılık uygulamalarını suçluyor ve medya grupları, daha az rekabetin zarara yol açtığını iddia ediyor.

Dava, reklam teknolojisi hizmetleri için daha düşük ücretler ödemesi gereken medya şirketlerinin, Google'ın zarar verdiği hakim durumunu kötüye kullandığını belirtmekte. Bu davanın bir parçası olarak, Avrupa'nın önde gelen haber şirketleri arasında yer alan medya grupları da bulunuyor. Hollanda'da açılan dava, geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan antitröst suçlamalarının devamı niteliğinde.

Google'ın Avrupa'daki online reklamcılık işi de inceleniyor. Ancak, Google'ın hukuk direktörü, davanın spekülatif ve fırsatçı olduğunu iddia ederek, Google'ın yayıncılarla işbirliği yaptığını savunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com