ABD askerinin kendini yakma olayında gizli bilgilere erişimi iddia ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakarak intihar eden ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell'in, yakın arkadaşının iddiasına göre gizli belgelere erişimi olduğu öne sürülüyor.

ABD askerinin kendini yakma olayında gizli bilgilere erişimi iddia ediliyor
29 Şubat 2024 - 22:04

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakarak intihar eden ABD Hava Kuvvetleri'ne mensup Aaron Bushnell'in, gizli belgelere erişimi olduğu iddia ediliyor.

25 yaşındaki Bushnell, geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdiği trajik eylemde "Soykırımın parçası olmayacağım" diyerek kendisini yakmıştı. Olayın ardından, Bushnell'in yakın arkadaşı, New York Post'a yaptığı açıklamada, Bushnell'in eylemden önce kendisini arayarak bir takım gizli belgelere eriştiğini ve ABD askerlerinin Gazze'deki yeraltı tünellerinde Hamas militanlarına karşı savaştığını söylediğini aktardı.

Kimliği belirtilmeyen kaynak, Bushnell'in görevi gereği istihbarat verileriyle uğraştığını ve bu verilerin bir kısmının Gazze savaşıyla ilgili olduğunu belirtti. Bushnell'in kendisiyle konuştuğunda endişeli olduğunu ifade eden kaynak, Bushnell'in daha önce hiç bu kadar korkutucu bir tonla konuşmadığını belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, Bushnell'in siber savunmayla ilgili veri işleme biriminde "inovasyon hizmetleri teknisyeni" olarak çalıştığını doğruladı. Ancak, askerin ne tür bir güvenlik iznine sahip olduğuna dair açıklama yapmadı.

Olayın ardından, eylemi protesto etmek ve Bushnell'i anmak için Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önüne mum bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com