'Asrın Davası' İle Tanınıyordu: Amerikan Futbolunun Yıldızı OJ Simpson, Hayata Veda Etti

Amerikan futbolunun efsane ismi OJ Simpson, 1995'te eşi Nicole Brown Simpson ve bir arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla ünlü "Asrın Davası"nda yargılanmış ve beraat etmişti. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

'Asrın Davası' İle Tanınıyordu: Amerikan Futbolunun Yıldızı OJ Simpson, Hayata Veda Etti
12 Nisan 2024 - 16:36 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 - 16:51

Amerikan futbolunun efsane ismi OJ Simpson, eşi Nicole Brown Simpson ve bir arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla ünlü "Asrın Davası"nda yargılanmış ve beraat etmişti. Simpson'ın ailesi, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ünlü sporcunun 1995 yılında gerçekleşen davası, dünya çapında büyük ilgi görmüş ve televizyonlarda canlı yayonlanmıştı. Simpson'ın güvenlik güçlerine teslim olacağı gün, peşine onlarca polis aracını takarak beyaz otomobili ile kaçışını milyonlarca kişi canlı olarak izlemişti.

Asrın Davası olarak anılan süreçte, savcılar Simpson'ı eşini kıskançlık nedeniyle öldürmekle suçlamıştı. Mahkemeye sunulan kanıtlar arasında Simpson'ı cinayete bağlayan kan, saç ve doku testleri de vardı. Simpson'ın cinayette kullanılan siyah eldivenin ‘eline uymadığı’ ve polisin ırkçı bir tuzak kurduğu yönündeki savunması büyük ses getirmişti.

Süreç sonunda ünlü futbolcu cinayet davasından beraat etti, ancak daha sonra tazminat davasında suçlu bulundu ve milyonlarca dolarlık tazminata mahkum edildi.

2008 Yılında 33 Yıl Hapis Cezası Aldı

OJ Simpson, çifte cinayet davasında beraat etmesine rağmen, 2008'de Las Vegas'ta başka bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Silahlı soygun ve adam kaçırma suçlamalarıyla yargılandığı bu davada hüküm giydi ve 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, yaklaşık 9 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, 2017'de serbest bırakıldı.

Simpson'ın ölümü, spor dünyası ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Simpson bu davalar öncesi Amerikan halkının çok sevdiği profesyonel bir sporcuydu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com