Amerikan Ordusunda Türk Muharebe Teknikleri

Amerika Birleşik Devletleri ordusu 1950'li yıllarda bir yandan Marshall yardımı altında Türkiye'ye yardım gönderirken, Türk ordusunun muharebe tekniklerini ise kendi askerlerine ders olarak okuttuğu ortaya çıktı.

Amerikan Ordusunda Türk Muharebe Teknikleri
04 Ekim 2020 - 06:00 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 10:49
Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri gerek askeri gerek sosyal anlamda resmi olarak yakınlaşması 1950'li yıllara dayanır. Kore savaşına girmeyi kabul eden Menderes yönetimi Amerikalılarla bir çok alanda ortak çalıştı. Amerikan Askeri Yardım Kurulu Türk Ordusunda Gerilla Tekniği Uzmanına bu kitabı yazdırarak Türk ordusunun başarılı taktiklerini kendi askeri okullarında okuttuğu belirtiliyor. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Özcan, kitapla ilgili olarak, kitabın yazarı Francios Deliscu 2. Dünya Savaşı’nda Burma Cephesi’nde General Frank Merrill’in emrindeki “Merrill’in Çapulcuları” isimli özel kuvvetler birliğinde bulunmuş ve sonrasında Ranger birliklerinin eğitiminde de görev aldığını belirterek "Kore'de Amerikan askerlerini eğitenTürk subaylarının eğitimlerdeki sert tutumundan şikayetçi olduklarını" vurguluyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com