Ahmet Tezcan: 'Abbara' Amerika'da Satışta

Yazar Ahmet Tezcan'ın yazmak için bir yıl yaşadığı Mardin'i anlattığı kitabı 'Abbara', Ketebe Yayınevi'nden çıktı. İngilizceye de çevrilen kitap tüm Avrupa ve Amerika ile Amazon'da satışa sunuldu. Ülkemizin tanıtımı için önemli bir adım...

Ahmet Tezcan: 'Abbara' Amerika'da Satışta
06 Ocak 2021 - 15:13
Yazar Ahmet Tezcan'ın, kültürel mirasımızda önemli bir yere sahip olan Mardin'i anlattığı son romanı 'Abbara - Bir Umudun Masalı' İngilizceye çevrilerek Avrupa Amerika'daki kitap mağazalarında ayrıca Amazon'da satışa sunuldu.

Kitabın Tanıtım Metni:
"Kâfirun ve Sarı ile darbeler dönemine İç Anadolu bozkırından ışık tutan Ahmet Tezcan, uzun bir aradan sonra çarpıcı bir şehir romanı ile Mezopotamya ve Mardin’in büyülü dünyasının kapılarını aralıyor. Abbara; Houston, Matera, Mardin üçgeninde umutsuz bir arayışın, hayâl ile hakikat arasında sürprizlerle dolu masalsı öyküsü. Şehir ve insanın; ihanetler, yalanlar ve zulümler karşısında, aşka, dostluğa ve umuda sarılarak sonsuza ulaşma çabası.. Her insan bir abbaradır, her abbara bir umut! Oysa ben; hayatıma yabancı bu şehirde, yerin metrelerce altında, umarsız yarasaların nemli kaya çentiğine tutunup baş aşağı uyuduğu soğuk, ıslak, küf karanlık su kanalında, bana dair bir iz bulmak ümidiyle, pili bitti bitecek el fenerinin sarı, titrek ışığında sürüklenen gölgeydim. Işık ve gölgeler şehri Mardin’de, ışıkla buluşmayı arzulayan siyah bir leke..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com