ABD'deki Türklerin Geçici Koruma Statüsü Almaları İçin Kampanyayı İmzalayın!

Avukat Arif Gözel Türkiye'de deprem nedeniyle oluşan mağduriyetlerin bir nebze de olsa azaltılabilmesi için Amerika'daki bazı Türk hukukçular ile ortak bir dilekçe hazırladı. Çünkü Türkiye'ye 'Geçici Koruma Statüsü' (Temporary Protected Status) verilmesini istiyorlar.

ABD'deki Türklerin Geçici Koruma Statüsü Almaları İçin Kampanyayı İmzalayın!
15 Şubat 2023 - 19:52

Bu şu anlama gelir; talep ettikleri gibi eğer 18 aylık geçici koruma statüsü verilirse, Amerika'da olan tüm Türk vatandaşları bu süre boyunca ülkesine dönmek zorunda kalmayacak. Aynı zamanda oturma ve çalışma iznine de sahip olabilecekler.

Örneğin F1 vize statüsündeki öğrenciler ve turist vizesiyle gelen kişiler de bu kapsama dahil olabilecekler. Ayrıca 'sınırdışı edilme' (deport) sürecinde olan veya Amerika'ya kaçak yollarla gelen vatandaşlar dahil herkes bu statüden faydalanabilecek.

Amerika'ya geldikten sonra yakınları veya evleri zarar görenler hem Amerika'da çalışarak yakınlarına maddi destek sağlayabilecek hem de yaralar sarılana kadar ABD'de yaşama hakkını elde edebilecekler.

Bu, Amerika'da bugüne kadar felaketler yaşayan pek çok ülkeye tanınmış bir statü. Mesela en son savaş nedeniyle Ukrayna'ya tanındı. Bu süre bitiminde Amerikan yetkililer tekrar süre uzatımı yapabiliyorlar.

Avukat Gözel ve Amerika'daki diğer Türk avukatların sizlerden isteği, kampanyaya imza atarak destek vermeniz ve yayılmasına yardımcı olmanız.
https://www.change.org

KAYNAK: Avukat Arif Gozel

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com