ABD'de sigara gibi içilen uyuşturucuda,rekor ölüm!

Amerika Birleşik Devletleri'nde son yıllarda uyuşturucu kullanımında önemli bir değişim yaşanıyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanlar artık uyuşturucuları enjeksiyon yerine dumanını çekerek almayı tercih ediyorlar. Bu da yüksek doz uyuşturucudan ölümlere neden oluyor.

ABD'de sigara gibi içilen uyuşturucuda,rekor ölüm!
18 Şubat 2024 - 23:15

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde artık daha fazla kişi, uyuşturucuları enjeksiyon yoluyla almak yerine dumanını çekerek aşırı dozdan ölüyor.

Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yürütülen çalışmada, Ocak-Haziran 2020 ile Temmuz-Aralık 2022 dönemi arasında, sigara gibi içildiğine dair kanıt bulunan uyuşturuculardan kaynaklı aşırı doz ölümlerinin yüzdesinin yaklaşık yüzde 75 arttığı belirlendi.

Bu araştırmada dikkat çeken bir diğer bulgu ise, uyuşturucu enjeksiyonuna bağlı ölümlerin yüzde 30 azalmış olmasıydı. Uzmanlar, özellikle yasadışı üretilen fentanil türlerinin tespit edildiği ölümlerde bu değişimin belirgin olduğunu ifade etti.

CDC, bu bulguların, duman çekme yoluyla uyuşturucu kullanımının aşırı doz risklerini ele almak ve ölümleri azaltmak için halk sağlığı ve zarar azaltma hizmetlerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com