ABD'de federal kurum çalışanları, Gazze için açlık grevine başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde 22'den fazla federal kurumun çalışanları, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek ve Başkan Joe Biden yönetiminin politikalarını protesto etmek amacıyla açlık grevine başlıyor.

ABD'de federal kurum çalışanları, Gazze için açlık grevine başlıyor
30 Ocak 2024 - 12:10 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 12:21

Amerika Birleşik Devletleri'nde 22’den fazla federal kurumun çalışanları, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek için açlık grevine başlayacak. 

Geçtiğimiz gün Gazze’deki savaşa yönelik Başkan Joe Biden yönetiminin politikalarını protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştiren çalışanlar, Perşembe günü de açlık grevine başlayacak. 

100. Gün Yası

Kendilerine “Federal Barış Birliği” adını veren grup, İsrail’in Gazze’ye karşı savaşının 100. günü anısına “Yas Günü” düzenleme çağrısında bulundu. 

Grup, Beyaz Saray, Savunma, İç Güvenlik Bakanlıkları, Göçmenlik Ajansı, Gıda ve İlaç Dairesi, Milli Parklar İdaresi, Federal Havacılık İdaresi ve Çevre Koruma Ajansı dahil olmak üzere en az 22 farklı federal kurumu temsil ettiklerini belirtti.

Bir grev sözcüsü ise girişimin amacının, 3 ay içinde 23 binden fazla kişinin ölümü ve 1.9 milyondan fazla Filistinlinin evlerinden edilmesi gibi insanlık dışı trajediler yaşamasına rağmen ABD yönetiminin İsrail’e verdiği desteği eleştirmek olduğunu belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ise grevin sonuçları konusunda uyarılarda bulunarak, bu hükümet grevine katılan herkesin işten çıkarılmasını talep etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com