41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü 18 Mayıs'ta!

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türk Günü Yürüyüşü, bu yıl 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü 18 Mayıs'ta!
08 Mayıs 2024 - 13:26 - Güncelleme: 08 Mayıs 2024 - 13:39

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türk Günü Yürüyüşü, bu yıl 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 41. kez düzenlenecek olan bu etkinlik, ABD'nin New York kentinde Türk-Amerikan toplumunu bir araya getirecek.

Bu yıl Washington Büyükelçiliği ile New York Başkonsolosluğu'nun destekleriyle düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü, Madison Caddesi 38. Sokak’tan başlayacak ve Madison Caddesi'nin 24’üncü Sokağında son bulacak. 

TADF Başkanı Gülay Aydemir, 3 ay öncesinden hazırlıklara başlanılan festivale, Rafet El Roman ve Pınar Ayhan gibi sevilen isimlerin yanı sıra sürpriz misafirlerin de renk katacağını açıkladı.

Sokakların Türk bayraklarıyla donatılacağı festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehter Takımı ile Mustafa Erdoğan’ın Anadolu Ateşi de gösteri sunacak. Türk dünyasından binlerce kişinin katılması beklenen etkinlik, Türk-Amerikan toplumunun kültürel ve ekonomik katkılarının görünürlüğünü artırmaya devam edecek.

Ayrıca, festival öncesinde 17 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinde geleneksel Wall Street bayrak çekme töreni gerçekleştirilecek. TADF Başkanı Aydemir, Amerika’daki tüm Türk vatandaşlarını hem bayrak törenine hem de 18 Mayıs’taki yürüyüşe davet etti.

1980'lere Dayanan Köken

Kökeni 1980’li yıllara dayanan ve ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki göstermek amacıyla düzenlenen Türk Günü Festivali, sonraki yıllarda geleneksel bir etkinlik haline geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com