1 milyar dolarlık bağış yapıldı:Tıp Fakültesi öğrencilerine ücretsiz eğitim kapısı açıldı

93 yaşındaki emekli Dr. Ruth Gottesman, Albert Einstein Tıp Fakültesi'ne 1 milyar dolarlık dev bir bağış yaparak tıp eğitimini ücretsiz hale getirdi.

1 milyar dolarlık bağış yapıldı:Tıp Fakültesi öğrencilerine ücretsiz eğitim kapısı açıldı
27 Şubat 2024 - 22:37 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 22:49

Albert Einstein Tıp Fakültesi'nde profesörlük yapan emekli Dr. Ruth Gottesman, tarihi bir adım atarak fakülteye 1 milyar dolarlık dev bir bağışta bulundu. Bu bağış, tıp fakültesinde eğitim gören öğrenciler için ücretsiz eğitim fırsatı sağlayacak.

Profesör Gottesman, sosyal medyada yayınladığı bir video ile haberi duyurdu ve Ağustos ayından itibaren Albert Einstein Tıp Fakültesi'nin ücretsiz olacağını müjdeledi. 1 milyar dolarlık bağış, günümüz kurlarıyla yaklaşık 31 milyar Türk lirasına denk geliyor ve bu dünyada bir okula yapılan en büyük bağışlardan biri olarak kayıtlara geçti.

93 yaşındaki Profesör, eşinden kalan büyük bir mirası öğrencilere yardım etmek için kullanmak istediğini belirtti. Eşi, 2 yıl önce vefat ettiğinde, Profesör Gottesman'a "doğru olduğunu düşündüğün her şeyi yap" talimatı içeren büyük bir hisse senedi portföyü bırakmıştı.

Albert Einstein Tıp Fakültesi'nde 56 yıl boyunca pediatri uzmanı olarak görev yapan Dr. Gottesman'ın bağışıyla, öğrencilerin yıllık 59 bin dolarlık harç ücreti tamamen kaldırılmış oldu. Profesör Gottesman, kariyeri boyunca öğrenme güçlüğü olan çocuklar için yeni teşhis yöntemleri ve tedaviler geliştirdiği gibi, yetişkinlere yönelik bir okuryazarlık programını da yürütmüştü.

Bu olağanüstü bağış, tıp alanında eğitim almak isteyen gençler için kapıları aralayarak gelecek nesillerin yetişmesine önemli bir katkı sağlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com