Türk Matematik dahisinin büyük başarısı: Selim Yavuz, Mathcount yarışmasında iki yıl üst üste ödül kazandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Connecticut eyaletindeki North Haven Public School öğrencisi Selim Yavuz, Mathcount Yale Üniversitesi'nde düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda büyük bir başarı elde etti.

Türk Matematik dahisinin büyük başarısı: Selim Yavuz, Mathcount yarışmasında iki yıl üst üste ödül kazandı
10 Şubat 2024 - 11:40 - Güncelleme: 10 Şubat 2024 - 12:00

Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaletinde bulunan North Haven Public School'un öğrencisi Selim Yavuz Amerika'nın en prestijli yarışmalarından biri olarak bilinen Matematik Olimpiyatlarında büyük bir başarı elde etti. 

Türk matematik dahisi Selim Yavuz, Mathcount Yale Üniversitesi'nde düzenlenen yarışmada takımıyla birlikte iki yıl üst üste ödül kazandı. 

7-8 ve 12-13 yaş gruplarında yarışan Selim Yavuz ve takım arkadaşları Derik, James ve Charlotte, elde ettikleri başarıyla büyük dikkat çekti. 

Connecticut Devlet Üniversitesi'nde Eğitim Liderliği ve Politika Geliştirme Bölümünde görev yapan Prof. Olcay Yavuz, sadece Amerikalı değil dünyanın dört bir yanından öğrencilerin yarıştığı bu yarışmada birinci olmaya hak kazanan oğlu Selim Yavuz’u ve ekip arkadaşlarını sosyal medya üzerinden tebrik etti. 

Olcay Yavuz, 2018-2019 eğitim yılında Amerika'da “Ulusal Eğitim Liderliği Uzmanı ve Eğitimcisi” olarak seçilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com