TADF liderlerinden Anıtkabir ziyareti: Atatürk'e saygı ve minnet ifade edildi

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun liderleri, Gülay Aydemir, Zuhal Özgül ve Begüm Abak, geleneksel Türkiye ziyaretleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

TADF liderlerinden Anıtkabir ziyareti: Atatürk'e saygı ve minnet ifade edildi
29 Şubat 2024 - 13:16 - Güncelleme: 29 Şubat 2024 - 13:38

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun geleneksel Türkiye ziyareti kapsamında TADF Başkanı Gülay Aydemir, Başkan Vekili Zuhal Özgül ve Genel Sekreter Begüm Abak, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu.

Ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıt Özel Defteri'ni imzaladılar. Gülay Aydemir, deftere şunları yazdı:
"İstiklal ve İstikbalimizin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetimizin unutulmaz lideri Aziz Atatürk,
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun ilk kadın başkanı olarak, Başkan Vekilimiz Özgül ve Genel Sekreterimiz Begüm Abak ile beraber ikinci kez yüksek huzurunuzda Şeref Defterine yazmanın gururu içerisindeyim. Aziz ATATÜRK;
Bizler, sizden öğrendiğimiz milli birlik ve beraberlik ruhu ile vatanımızdan çok uzaklarda New York’un kalbi Manhattan sokaklarını her yıl Mayıs ayında Türk Bayrakları ile donatıyor, gurbette yaşayan binlerce Türk’ü bir araya getiriyor ve hep bir ağızdan istiklal marşımızı söylüyor, söyletiyoruz. Amerika'da yetişen çocuklarımızın kendi özünü ve benliğini kaybetmemeleri için gönüllü olarak yaptığımız tüm çalışmalarımız esnasında, sizin manevi varlığınız, mücadele azminiz, cesur ve ileri görüşlü kişiliğiniz bizlere daima güç vermektedir. Gururlu bir Türk Kadını olarak, yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi, aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.
Saygılarımla,

Gülay Aydemir
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com