Pilot Hastalanınca Uçağı, Yolcu İndirdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde Salı günü yaşanan olayda, hiç uçuş deneyimi olmayan bir yolcu, pilotun aniden ciddi bir rahatsızlık geçirmesi sonucu küçük uçağı başarıyla indirdi.

Pilot Hastalanınca Uçağı, Yolcu İndirdi
11 Mayıs 2022 - 20:19 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 - 20:23
WPBF-TV'nin aktardığı habere göre, hava trafik kontrolörlerinin yardımıyla Palm Beach Uluslararası Havalimanı'nda filmlerde görmeye alışık olduğumuz inanılmaz bir havacılık başarısı gerçekleşti.

Cessna Caravan yolcusunun hava trafik kontrolüne son varış noktasının yaklaşık 70 mil kuzeyinde "Burada ciddi bir durumum var." dediği duyuldu. "Pilotum rahatsızlandı. Uçağı nasıl uçuracağımı bilmiyorum."

Bir sevk memuru "Roger. Pozisyonunuz nedir?" şeklinde yanıt verince, yolcu, “Hiçbir fikrim yok. Önümde Florida kıyılarını görebiliyorum. Ve hiçbir fikrim yok." dedi.

Sevk memuru, "Kanatları düz tutun ve kuzeye ya da güneye doğru kıyıyı takip etmeye çalışın. Sizi bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Sonunda uçağı Boca Raton'daki Palm Beach'in 40 km kuzeyinde tespit ettiler. Aynı zamanda uçuş eğitmeni olan hava trafik kontrolörü Robert Morgan, yolcunun kazasız bir şekilde uçağı indirmesine yardımcı oldu.

Havacılık uzmanı John Nance, "Cessna Caravan'larından birinin havacılık deneyimi olmayan biri tarafından indirildiğini ilk kez duyuyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com