Orlando'dan Ilgın Çifti Hatay'da Enkazdan Kurtarılamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde yaşayan Alex İskender İlgin ve hemşire eşi Veronica gittikleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Orlando'dan Ilgın Çifti Hatay'da Enkazdan Kurtarılamadı
13 Şubat 2023 - 09:17

Uzun süredir Orlando kentinde yaşayan 46 yaşındaki İskender İlgin ve geçtiğimiz yıl evlendiği eşi Veronica tüp bebek tedavisi için ana ocağı Hatay'ın İskenderun ilçesini seçti. Geçtiğimiz aylarda İskenderun'a gelen çift burada Tüp bebek merkezinde tedavisine devam ederken depreme yakalandı. 

Emlak işiyle uğraşan Alex İskender İlgin hemşire eşi ve annesinin cansız bedenlerini arama kurtarma ekibinde olan kardeşi tarafından çıkarıldı.

İlgin'in Amerika'daki arkadaşları kendisi için yardım kampanyası düzenlerken, İskender'in iyilikle anılan bir isim olacağını dile getirdi.

Yunanlı komşusu Vasilios Poulos'un 1000 dolar bağışlayarak başlattığı yardım kampanyasında "Türkiye halkının erzağa, battaniyeye, paltoya ve barınağa ihtiyacı var. Alex burada olsaydı, ailesine, arkadaşlarına, komşularına ve topluma yardım etmek için ne kadar ileri gideceğini hayal bile edemiyorum. Yerel toplulukların alabilecekleri tüm yardımı almalarını sağlamak zorunda hissediyorum. Birkaç dolar bile yeter." diyerek 30 bin dolar bağış toplanmasını hedefliyor.

Ilgın ailesi Hatay'da toprağa verildi.

ABDPost.Com olarak vefat edenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dileriz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com